FOTO/Peste 2000 de locuri de muncă îi așteaptă pe clujeni la Târgul de Cariere

Foto: Dan Bodea

Începutul de primăvară aduce la Cluj și noi oportunități pentru cei aflați în căutarea primilor pași în carieră. Printre cele 2000 de locuri de muncă puse la bătaie de firmele din țară și din străinătate la Târgul de Cariere se numără însă și job-uri pentru cei care au experiență și vor să își schimbe domeniul de activitate sau, de ce nu, pentru studenții care vor să facă voluntariat.

Târgul de Cariere din Cluj-Napoca este împărțit în două categorii, astfel că primele două zile (marți și miercuri) sunt dedicate Târgului de Cariere Global, la care firme din industria alimentară, retail, comunicare, HR sau inginerie pun la bătaie peste 1300 de locuri de muncă în Cluj-Napoca, la sediile din țară dar și peste hotare. Cum Clujul este cunoscut și sub „porecla” de Silicon Valley, zilele de joi și vineri din cadrul Târgului de Cariere vor fi dedicate exclusiv IT-ului și firmelor care caută candidați pentru cele peste 700 de posturi disponibile. În total, peste 100 de firme caută zilele acestea recruți la Cluj, aproximativ 40 dintre acestea fiind din domeniul IT-ului

„La Târgul de Cariere Cluj Global participă peste 60 de companii din diverse domenii de activitate cu joburi, internshipuri, oprtunități de practică sau de voluntariat. Așteptăm candidați care vor să facă primii pași în carieră sau persoane care vor să își schimbe locul de muncă ori să beneficieze de un internship sau un stagiu de rpactică. Avem firme din domeniul ingineriei, din industria alimentară, HR, marketing și comunicare. Joi și vineri, târgul va fi dedicat firmelor de IT care vor recruta atât pentru Cluj-Napoca, cât și pentru alte orașe din țară. Vom aveam competiții și concursuri de programare pentru candidați și pasionații de acest domeniu”, a declarat Corina Brândușan, purtătorul de cuvânt al evenimentului.

La Târgul de Cariere Global a fost prezentă și firma KUKA, o companie cu peste 4000 de angajați și o cifră de afaceri de aproximativ 1 miliard de euro.

„Compania noastră proiectează, construiește și implementează linii automatizate pentru industrie și în special pentru industria auto. Căutăm 5-6 programatori de roboți industriali și tot cam atâția programatori pentru alte secții. Ei își vor desfășura activitatea în afara țării, în diverse fabrici din Europa și din restul lumii. Am avut mulți studenți din anul trei și din ani terminali sau absolvenți. Majoritatea se potrivesc cu ceea ce căutăm noi, mai ales că nu au nevoie de experiență, dar cei mai mulți nu au disponibilitatea de a pleca din țară”, a explicat Sergiu Mada, șeful departamentului de programatori al Kuka.

Pentru că imobiliarele sunt la mare modă, iar Clujul este tot mai des pe primul loc în topul orașelor din România cu cele mai mari prețuri în acest domeniu, compania Remax este și ea prezentă la târg cu o ofertă atipică: firma nu caută angajați, ci „colaboratori cu spirit antreprenorial”.

„Căutăm oameni cu aptitudini antreprenoriale pentru că lucrăm pe sistem de colaborare. Oamenii trebuie să știe ce e un business, cum se paote dezvolta, să nu se sperie de taxe și impozite și ofierim acest concept care practic nu are limite, întrucât primești exact cât oferi. Angajații vor face cursuri foarte competitive și îl învățăm să intre în piață pentru că noi vrem să schimbăm felul în care sunt priviți agenții imobiliari pe piață. În general, agenții imobiliari sunt văzuți ca niște oameni care urmăresc doar comisioane și vrem să schimbăm această situație”, spune Mihai Folea, administrator al unuia dintre cinci birouri pe care Remax la are la Cluj, în completarea celoralalte 11 existente în alte orașe din România.

Târgul de Cariere este deschis până vineri, 1 aprilie, între orele 10:00 și 16:00 în incinta Sălii Polivalente din Cluj-Napoca.

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de Dan Bodea.

Postaţi un comentariu