FOTO/„Dragonii Transilvani” din Dej s-au întors din misiune

Foto: Dan Bodea

Militarii Batalionului 811 Protecția Forței „Dragonii Transilvani” s-au întors pe pâmânt românesc după o misiune de șase luni desfășurată în Baza Aeriană Kandahar, din Afganistan, unde au efectuat peste 1500 de misiuni alături de forțele armate americane și afgane. Militarii români au fost întâmpinați de autoritățile locale, familii dar și de către Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, care a fost însoțit de șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă.

Ceremonia de repatriere s-a desfășurat în Piața Bobâlna, din centrul Dejului. Peste 1000 de locuitori din Dej au asistat la evenimentul în cadrul căruia Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a decorat doi dintre militarii batalionului. Cei doi sunt locotenentul Adrian Ciprian Iriciuc și caporalul clasa a III-a, Sergiu Andrei Lineschi, răniți în septembrie 2015 în timpul unei misiuni de patrulare. Cei doi au primit, prin intermediul Ministrului Apărării, Naționale Medalia Națională „Servicul credincios clasa a III-a” conferită de președintele României, Klaus Iohannis.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

„Am participat la aproape toate plecările la teatre de operațiuni din Afganistan, dar este pentru prima dată când sunt prezent la o repatriere. Am motive de bucurie și mândrie pentru că au revenit toți militarii cu bine și cu misiunea îndeplinită. Au confirmat din nou standardul românesc de excelență în astfel de operațiuni și au interacționat cum numai noi, românii, știm cu partenerii din Afganistan dar și cu cei americani. Îmi exprim aprecierea față de membrii famililor care sunt alături de militari în timpul operațiunilor. Suntem convinși că acești militari vor avea cariere frumoase și cred că toate posibilitățile le sunt deschise pentru că sunt curajoși. Acest batalion este un nume consacrat care cu această ocazie a câștigat o nouă experiență de luptă”, a declarat Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc.

„Am încheiat cu succes misiunea. Cea mai mare satisfacție pentru un comandant este că la sfârșit poate raporta ca misiune îndeplinită apărarea națiunii. Asta presupune că ne-am întors cu toții acasa. A fost o misiune așa cum ne așteptam, nu a fost ușor. Am reușit să ne atingem toate obiectivele, să ridicăm gradul de coeziune la nivelul batalionului și ni s-a dovedit că procedurile aplicate sunt compatibile cu cele ale partenerii americani”, a declarat comandantul Batalionului 811 Infanterie Protecția Forței „Dragonii Transilvani” loc. Col. Adrian Costaru.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

În cadrul misiunii Resolute Support, cei 420 de militari ai Batalionului 811 Infanterie au efectuat, în perioada august 2015 – martie 2016, aproximativ 1500 de misiuni în provincia Kandahar, începând de la asigurarea securităţii bazei militare şi a personalului forţelor coaliţiei, asistenţă şi consiliere pentru forţele armate şi de securitate afgane, până la participarea la proiecte în sprijinul educaţiei, distribuire de materiale şi asistenţă umanitară.

Postaţi un comentariu