FOTO|Cântecele galeriei lui ”U” au răsunat, din nou, în inima orașului

Foto: Dan Bodea

Fanii Universității Cluj și-au arătat dragostea și atașamentul față de echipă printr-un concert extraordinar care a avut loc sâmbătă, 27 octombrie, în fața Universității Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca. Un eveniment similar organizat tot prin intermediul proiectului Scena Urbană a avut loc anul trecut când „Șepcilor roșii” au interpretat alături de Corul Operei Române câteva dintre cele mai cunoscute cântele care fac stadioanele țării să vibreze, la meciurile alb-negrilor.

Astfel, sâmbătă, de la ora 19.00, pe strada Mihail Kogălniceanu, în fața Universității Babeș-Bolyai, membrii Peluzei Șepcile Roșii (PSR) împreună cu susținători ai diferitelor ramuri sportive ale clubului Universitatea Cluj au cântat alături de o orchestră simfonică, sub bagheta dirijorului Vlad Eniu, toate melodiile îndrăgite de generații întregi de clujeni, în cadrul spectacolului Haide “U” pe Scena Urbană”.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Toate melodiile au fost puse pe note şi au fost cântate în cadrul evenimentului chiar de o parte din galerie. Evenimentul se adaugă suitei de proiecte derulate de Scena Urbană în scopul de a reda spatiul oraşului către comunitate, de a-l transforma și redefini drept „acel spațiu care aparține tuturor”, de a pune în valoare acele trăiri care ne aduc împreună, ne definesc ca și comunitate și ne ancorează în timp și spațiu.

„Vrem să scoatem cântecele Universităţii din stadion şi să le aducem în stradă, în spaţiul public. Ştim ce înseamnă „U” Cluj pentru oraş şi intenţia noastră este de a reconstrui legături între oameni prin aceste superbe cântece ale galeriei. Indiferent de vârstă sau profesie, clujenii se întâlnesc deseori pe stadion, în săli de sport sau în fața ecranelor pentru a susține sportivii Universității Cluj. Ne-am dorit ca, în seara zilei de 27 octombrie, să ne întâlnim, prin cântec, cu acele energii care ne unesc de aproape o sută de ani în fața sportului”, a spus arh. Daniela Maier, coordonator Scena Urbană.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

„Ştiţi de ce se întâmplă toate acestea? Pentru că <<U>> înseamnă în primul rând tradiţie, creativitate şi comunitate. Niciodată <<dă-le gol, hai dă-le gol!>> nu va putea transmite emoţia generată de <<Slavă ţie, studenţie>> sau <<Primul pas pe stadion>>”, au transmis reprezentanții Peluza Șepcile Roșii.

Postaţi un comentariu