FOTO. UNTOLD 2016: magie, distracţie, joacă şi multe forţe de ordine

Foto: Maria Man

A început numărătoarea inversă până la deschiderea oficială a celui mai aşteptat festival românesc, Untold 2016, desemnat Best Major Festival in Europe la ediția a șaptea a galei European Festival Awards. Petrecăreţi din întreaga lume au venit la Cluj, nerăbdători să înceapă distracţia. Ajunşi în Parcul Central „Simion Bărnuţiu”, aceştia mai au de trecut două hopuri: acela de a sta la coadă împreună cu alte sute de untoldişti pentru a-şi ridica brăţara de acces şi acela de a se supune controlului drastic de la intrarea în aria festivalului.

Foto: Maria Man

Tinerii sunt verificaţi cu detectorul de metale şi li se verifică bagajele la toate intrările în aria festivalului. Din „recuzita” poliţiei nu lipsesc nici câinii, aceştia fiind gata să intervină în momentul în care li se cere acest lucru – Foto: Maria Man

Cozile imense în dreptul căilor de acces- Foto: Maria Man

Cozile imense în dreptul căilor de acces- Foto: Maria Man

Însă, odată pătrunşi în lumea festivalului, petrecăreţii sunt întâmpinaţi de personaje magice, de o mulţime de jocuri şi provocări cărora trebuie să le facă faţă. Practic, în zona festivalului nu ai cum să te plictiseşti. Sportivii au la dispoziţie un teren de volei unde se pot antrena după bunul plac, cei cu spirit ludic au un loc de joacă adaptat atât celor mari, cât şi celor mici, precum şi diverse activităţi care să le pună imaginaţia şi creativitatea la treabă.

Nu lipsesc nici zonele de relaxare, acestea fiind dotate cu hamace, perne, corturi, dar şi cu terase răcoroase unde petrecăreţii se pot ascunde de razele puternice ale soarelui.

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Casino-ul din Parcul Central găzduieşte Fashion Story, un adevărat târg plin de culoare şi eleganţă, de unde doamnele, domnişoarele, dar şi domnii îşi pot achiziţiona cele mai trendy ţinute de festival. Aici pot fi găsiţi designeri renumiți din România.

Cum să devii un Transilvănean în 5 minute

O zonă cu totul aparte din cadrul festivalului este zona Transilvania all Inclusive, o zonă amenajată în dulcele stil rustic, cu căpiţe de fân, mobilier vechi, şorţuri, perne şi tricouri unicat cu motive tradiţionale. Aici, oricine poate deveni transilvănean dacă trece cu brio cei trei pași: să guste țuica românească și pâinea cu slănină, să asculte muzică populară autohtonă și să învețe expresii românești, mai concret „Let it be” să devină „No, dă-i pace”, No stress”- „Nu-i bai!”, „OMG”- „Tulai, Doamne!”, „Drink this!”- „Ia şi be!”, „UNTOLD” – „Nu zî la nimeni!”.

După ce festivalierii au trecut de cei trei pași, vor primi o legitimație „Level 3 Transilvănean” și pot să captureze momentul lângă o capiță de fân. La final, turiștii sunt invitați să descopere Transilvania și destinațiile turistice din campania „Transilvania All Inclusive” unde au reducere cu brățara de festival. Dar festivalierii nu pot pleca până nu trec prin Statele Unite ale Maramureșului unde pot picta pe linguri de lemn care mai apoi să fie expuse spre văzul celorlalți participanți.

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Animatorii Internaționali Sol, Queen of Hearts, Golden Angel vor transforma tărâmul magiei și al nopții, într-unul de poveste. Acrobații vin tocmai din Berlin și realizează spectacole de o extravaganță extraordinară încă din 2003. Personaje rupte parcă din basme vor invada regatul UNTOLD și îi vor umple de bucurie pe cei pasionați de arta teatrală. Artiști și actori îmbrăcați în costume glamuroase vor oferi festivalierilor experiențe emoționale intense și de neuitat. Din lumea de poveste nu vor lipsi nici jongleriile cu foc sau pentru pasionații de adrenalina, tiroliana.

Petrecere în tramvai 

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Organizatorii le-au pregătit petrecăreţilor două tramvaie pentru deja tradiţionala petrecere în tramvai. Şi anul acesta, gazdele celui mai inedit party sunt personalizate, de culoare albastră, fiind situate în zona parcului de joacă de lângă Cluj Arena. Aici, în fiecare seară începând cu ora 19:00, petrecerea va merge pe „şine” până spre miezul nopţii, când untoldiştii vor ajunge la ultima staţie unde îi vor aştepta TOP 5 DJ ai lumii.

Citeşte şi: Party în tramvai. Ultima stație: David Guetta

Poliţişti şi jandarmi la tot pasul

După zvonurile potrivit cărora în cadrul festivalului Untold ar urma să aibă loc un atentat, autorităţile locale au luat măsuri menite să îi liniştească pe cei peste 300.000 de petrecăreţi ce sunt aşteptaţi la Cluj în această perioadă.

Citiţi şi: UNTOLD 2016: Cel mai sigur loc din România în perioada 4-7 august. Niciun polițist în concediu pe durata festivalului

„Vor fi în jur de 500 de agenți de pază de la firme private, alături de efectivele Poliției Române. Din punct de vedere al evacuărilor am luat măsuri suplimentare și consider că s-au luat toate măsurile posibile pentru a asigura cele mai bune condiții de desfășurare a evenimentului și de prevenire de riscuri pentru participanți”, a transmis directorul Festivalului Untold, Bogdan Buta.

Programul primei seri poate fi consultat integral aici.

UNTOLD, BEST MAJOR FESTIVAL 2015 ȘI BRANDUL ANULUI ÎN ROMÂNIA

UNTOLD 2016 va avea loc în perioada 4-7 august, iar pe scenă vor urca TOP 5 DJ ai lumii, DIMITRI VEGAS&LIKE MIKE, ARMIN VAN BUUREN, HARDWELL, MARTIN GARRIX, TIESTO alături de alți peste 150 de artiști internaționali de renume, dintre care: AFROJACK, FAITHLESS, PAROV STELAR, W&W, Ummet Ozcan, Chase and Status DJ Set, Dannic, Naughty Boy, Labrinth, Kadebostany, Ummet Ozcan, Tanya Stephens, Skream, Steve Lawler, Damian Lazarus, Lefto, Aquarius Heaven, Highroller, NU, Jacob Groening,   Loewenthal, Luca Musto, Pedestrian, Stavroz și Yokoo, Dubfire Live: Hybrid, Dub Fx, Ella Eyre, James Arthur, Jamie Jones, Jeru the Damaja, Kwabs, Lost Frequencies, Mazde, Nahko and Medicine for the People, Netsky DJ Set, Pendulum & Verse DJ Set, Route 94, Rudimental DJ, Sasha, Scooter, Sharam, The Asteroids Galaxy Tour, Y’akoto.

UNTOLD a fost desemnat BEST MAJOR FESTIVAL în cadrul European Festival Awards 2015, eveniment ce a avut loc în Groningen, Olanda. O altă recunoaștere a venit din partea celui mai de seamă reprezentant național al industriei de marketing și comunicare, International Advertising Association Romania (IAA) care a oferit festivalului titlul de Brandul Anului 2015.

Postaţi un comentariu