FOTO Tricolor uriaș în Piața Unirii

Fotografii: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Câteva zeci de persoane au asistat, surprinse, sâmbătă, la o acțiune unionistă originală, desfășurată în Piața Unirii de la ora 18.00. Mai mulți membri ai Platformei Unioniste „Acțiunea 2012”, dar și o mână de trecători entuziasmați, au participat la desfășurarea unui uriaș steag tricolor, dispus în formă de potcoavă, în fața statuii lui Matia Corvin.

După desfășurarea steagului, lung de 150 de metri, organizatorii au dat tonul la cântece patriotice, din care le-a „ieșit” doar „Deșteaptă-te române” și „Treceți batalioane române Carpații!”, restul rezumându-se la o serie de lălăieli asincrone.

În paralel, au fost afișate un banner și câteva pancarte prin care se solicita unirea Basarabiei cu România.

Potrivit organizatorilor, evenimentul se înscrie în cadrul campaniei „Lunile Tricolorului, ce se desfășoară în perioada 12 august- 12 octombrie și are ca scop promovarea unității naționale, printr-o serie de acțiuni ce vor avea loc pe ambele maluri ale Prutului.

Acțiunea patriotică a urmat unui solo la baterie, executat cu măiestrie de o tânără cu frizură jamaicană, aflată în piață fără să aibă vreo legătură cu desfășurarea steagului. Succesiunea întâmplătoare a celor două acțiuni a fost de natură să îi deruteze pe cei aflați în piață, care nu au înțeles ce legătură are una cu alta.

4 Comentarii

  1. gigi moldoveanu spune:

    :)) Nici de Romania nu putem avea grija, ce ne mai trebuie si Moldova?(acolo e jale si mai mare)

  2. Craiova spune:

    Ascundeti drapelu ca se da jos Mathias de pe cal si va taie!

  3. Alina spune:

    E frumos tricoloru dar e cam lung!

Postaţi un comentariu