FOTO/ Târgul „Nuntă la Palat”, soluția pentru o nuntă ca-n povești

În cazul în care vă pregătiți pentru cea mai lungă, dar cu siguranță, cea mai frumoasă zi din viața dumneavoastră -ziua nunții- Muzeul de Artă din Cluj-Napoca găzduiește până duminică târgul de nunți „Nuntă la Palat”. Începând de vineri și până mâine, inclusiv, cei ce-și plănuiesc nunta sau vor doar să studieze piața pot vizita cele peste 120 de standuri la care firmele prezente își așteaptă clienții cu „tacâmul” complet necesar unei nunți ca-n povești: rochii de mireasă unicat, verighete 3D, idei inovative pentru filmul de nuntă, dar și cele mai excentrice meniuri realziate de bucătari pricepuți.

A fot vânzoleală mare și în cea de-a doua zi a târgului de nunți „Nuntă la Palat”. Chiar dacă nu toate cuplurile își permit o nuntă într-un palat adevărat, oferta celor 120 de firme prezente la eveniment poate satisface orice gusturi și orice buget.

„Aici găsiți tot ce presupune organizarea unei nunți, de la rochii de mireasă și invitații, la decorațiuni. Anul acesta punem accent pe designeri, care vin cu colecții de serie mică sau rochii unicate. Avem și designeri de bijuterii, și în foarte multe standuri de rochii și decoruri veți vedea creații care abordează culorile anului- roz cuarț și albastru serenity. Mirii caută firme care să îi ajute. Sunt în general tineri care își permit să plătească o firmă, dar au programul foarte încărcat. Dacă apelezi la o firmă asta nu presupune automat costuri foarte mari. Avantajul unui astfel de târg este faptul că aici sunt peste 120 de firme, iar mirii pot găsi în câteva ore tot ce au nevoie. Dacă ar merge la firme din ușă în ușă, ar dura câteva luni să rezolvi totul”, explică Anca Gădălean, organizatoarea târgului.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Vizibil emoționată și preocupată să găsească ceva care să se semene cât mai bine cu rochia de mireasă pe care și-o imaginează încă din copilărie, dar să se și încadreze în bugetul pe care îl are, Corina, o tânără afaltă în prag de măritiș, spune că evenimentul e de mare ajutor: „În timpul săptămânii lucrez și îmi e destul de greu să găsesc oferte pentru sala de nuntă, să merg să probez rochii sau să mă interesez ce meniu este mai bun pentru nuntă. Așa că aici, azi și mâine, sper să rezolv totul sau măcar câte ceva. Cel mai greu e cu rochia de mireasă. Sunt multe, prețurile diferă mult și e greu să mă decid. Probabil mâine o să vin și cu câteva prietene”, spune tânăra.

Preţul unei rochii de mireasă poate ajunge până la 200.000 de lei, dar sunt şi rochii cu un preţ de 3.500 de lei.

„Miresele caută rochii care să le avantajeze. Am lansat o colecție care se bazează mai mult pe nuanțe de roz prăfuit. Fetele visează să aibă rochia perfectă și caută o formă anume. Cel mai indicat e să vină și să probeze. În ultimii ani s-a trecut de la clasicul alb, la nuanțe de somon, roz prăfuit sau lila. Există și posibilitatea ca viitoarea mireasă să vină la noi cu o idee și să își facă propria rochie așa cum o visează”, explică Daria Stanciu, reprezentanta unei firme producătoare de rochii de mirească.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Și pentru că oricât de frumoasă ar fi nunta, este important să aveți imortalizat și momentul, târgul „Nuntă la Palat” abundă de oferte din partea firmelor de producție media. Pachetele pot conține filmări cu mai multe camere pe toată durata zilei în care are loc nunta, albume foto sau filmări cu drona, în funcție de preferințele și bugetul mirilor. O noutate pentru această ediție este conceptul de „Lovestory”.

„Lovestory-ul este o poveste pe care le-o propunem mirilor, pe care o filmăm într-o zi înainte de nuntă. În momentul în care mergem la filmare, vreme de o jumătate de zi vorbim cu mirii, îi întrebăm cum s-au cunoscut, ce planuri de viitor au, ei ne povestesc toate acestea și într-un film de 3-5 minute prezentăm povestea lor, astfel încât invitații de la nuntă să îi cunoască pe amândoi. Povestea aceasta o pot folosi pe ecranele de la restaurantul unde are loc nunta și, evident, peste 5-10 ani o pot arăta copiilor pentru a vedea cum gândeau părinții lor înainte de nuntă și câte dintre planurile lor s-au și îndeplinit”, explică Radu Zincă, reprezentantul unei firme clujene de producție media.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Târgul „Nuntă la Palat” este deschis sâmbătă până la ora 19 și duminică, 17 ianuarie, între orele 10 și 19, în incinta Muzeului de Artă din Cluj-Napoca.

 

Postaţi un comentariu