Mii de suporteri ai Universității Cluj au mărșăluit în semn de solidaritate cu situația clubului

Foto: Dan Bodea

Situația clubului de fotbal Universitatea Cluj i-a scos în strada pe suporterii u-iști. Veniți din toate orașele Ardealului, fanii s-au întâlnit pentru a organiza un marș de protest față de situația dramatică în care clubul de fotbal se află în prezent. Universitatea Cluj are jucători neplătiți de luni de zile, angajații clubului nu au mai văzut nici ei bani de câteva luni și, în plus, falimentul este aproape de a fi o decizie oficială, dată de o instanță juridică.

Aproximativ 5000 de suporteri au luat parte la marșul de protest organizat de fanii Universității Cluj. Aceștia s-au întâlnit în Piața Unirii la ora 17:00 și au parcurs centrul orașului pe jos. Evenimentul a fost lipsit de incidente, chiar dacă la una dintre opriri, în fața Casei de Cultură a Studenților, în mulțime au fost aprinse mai multe torțe. Suporterii au cântat tot drumul, au afișat bannere pe care erau scrise mesaje de susținere la adresa clubului și au scandat în semna de solidaritate cu Universitatea Cluj.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Circulația a fost restricționată de către polițiștii rutieri pe traseul Piața Unirii (platoul pietonal) – Bd. Eroilor (pietonal) – str. Baba Novac – Bd. 21 Decembrie 1989 – str. Memorandumului – st. Petru Maior – Piața Lucian Blaga – str. Napoca – Piața Unirii.

La marș au fost prezenți și sportivi ai formației de baschet masculin U BT Cluj-Napoca, dar și echipa feminină de baschet din cadrul secției.

„Ne-am adunat să cerem autorităţilor să susţină echipa. Vrem să înțeleagă și ei ce înseamnă <<U>> Cluj pentru noi,  şi să nu o lase să moară. Mesajul nostru este <<U>> Cluj nu moare. Am venit mii de oameni pentru a susține acest simbol al Clujului”, a declarat Răzvan Moldovan, unul dintre organizatorii manifestației.

În data de 10 aprilie, judecătorii Tribunalului Botoșani vor lua o decizie în cazul falimentului Universității Cluj.

Postaţi un comentariu