FOTO/ Bandă dedicată pentru autobuze între străzile Traian Moşoiu şi Dorobanţilor

Foto: Dan Bodea

Mijloacele de transport în comun care trec prin Piaţa Cipariu şi se îndreaptă către Piaţa Avram Iancu au la dispoziţie din aceste zile o bandă specială dedicată numai lor şi delimitată cu stâlpişori de restul carosabilului, pe porţiunea cuprinsă între străzile Traian Moşoiu şi Dorobanţilor.

“Am început experimental această reorganizare a traficului de sîmbătă, dar atunci traficul a fost foarte relaxat. Astăzi traficul e mai aglomerat. Scopul principal este încurajarea transportului în comun. Practic pe această bandă am adunat întreg transportul în comun din cartierele Zorilor, Gheorgheni şi zona metropolitană care au traseu în această zonă centrală şi care până acum era răsfirat pe trei benzi. Am montat un semafor special pentru autobuze la intersecţia Pieţei Ştefan cel Mare cu Dorobanţilor. Pentru şoferi cea mai mare schimbare pe lângă banda special dedicată autobuzelor care e delimitată este faptul că la virajul la dreapta dinspre piaţă pe Dorobanţilor nu mai trebuie să dea prioritate pietonilor. Deocamdată lumea încă circulă foarte încet, va mai dura până se obişnuiesc şoferii cu noile condiţii. O altă dificultate pe care am observat-o este de asemenea la încadrarea pe banda potrivită pentru virajul la dreapta”, a declarat pentru Transilvania Reporter, Mirela Mărincean, şefa Serviciului Siguranţa circulaţiei urbane, reţele edilitare şi transport local din Primăria Cluj-Napoca.

Potrivit acesteia, măsura de reorganizare a traficului are un caracter experimental, poliţiştii şi membrii Comisiei de circulaţie vor monitoriza cum se desfăşoară traficul auto în noile condiţii urmând să se mai aducă îmbunătăţiri în funcţie de cele constatate, inclusiv în ceea ce priveşte timpii de la semafor.

“În Piaţa Cipariu există o aglomerare şi din cauza transportului interurban de la Turda care legal nu are staţie autorizată aici dar s-au obişnuit să oprească acolo şi am cerut ajutorul colegilor de la Poliţie în acest sens”, a mai spus Mărincean.

Galerie foto: Dan Bodea

 

Postaţi un comentariu