FOTO| Aleea Terapeutică Zem Center, o oază de natură pentru copii și adulți

eepurl.com

Două pisici de dimensiunea unor doze de suc se uită curioase la un șir indian format din copii care, rând pe rând, trec prin cutii cu nisip și scoici, conuri de brad, pietre, frunze de copac sau apă. Ar încerca și ele poate, dar apa nu le prea priește, iar Aleea Terapeutică de la ZEM Center nu li se prea adresează. Se adresează însă celor mici, dornici să „guste” din natură chiar și între betoanele orașului, dar și adulților curioși.

Șapte cutii pline cu „natură”, planșe de colorat, experimente științifice distractive, jocuri și două pisici. Sunt doar câteva dintre atracțiile zonei în care ZEM Center a deschis ieri Aleea Terapeutică, un proiect destinat atât adulților dar mai ales copiilor.

„Este un proiect sezonier, destinat în primul rând copiilor. Bineînțeles însă, orice pacient al nostru poate încerca alea și chiar și eu am de gând să fac asta. Mini-alea va deschisă atât cât ne va permite vremea. Este o idee drăguță, atractivă și foarte amuzantă pentru copii care presupune un masaj natural în genul reflexoterapiei sau presopuncturii. Poate ajuta la afecțiuni, în cazul copiilor poate ajuta la poziția corpului, la a se simți mai aproape de natură”, spune Lia Valendorfean, managerul ZEM Center.

În primele ore de „funcționare”, alea a stârnit interesul câtorva zeci de micuți de la grădinițele Țăndărică, Centrul Educațional Mini World, copii pacienți ai ZEM Center, dar și micuți veniți să experimenteze alea după ce părinții lor au văzut anunțul făcut pe paginile de socializare.

„Avem partenerii de la Asociația Părinte în Florești și cei de la Ludy cu jucării educative. Avem planșe de colorat, a venit papagalul Koko, se fac vulcani experimentali care fumegă și încercăm în esență să ducem copiii mai aproape de natură”, explică Lia Valendorfean.

Dincolo de acest proiect, ZEM Center îi mai așteaptă pe părinți și copii cu sesiunile de terapie Bowen, în timp ce Aleea Terapeutică este un proiect care, mai devreme sau mai târziu, ar putea fi implementat la scară largă, poate chiar în parcurile din Cluj-Napoca. Mai multe despre Terapia Bowen puteți afla accesând acest link.

„Pe noi ne preocupă foarte mult sănătatea copii. La ZEM Center facem Terapie Bowen unde vin chiar și copii cu tot felul de probleme cum ar fi colici, probleme la stomac și alte lucruri specifice copilăriei. Ne preocupă în primul rând sănătatea lor și apoi distracție, dar am primit deja sugestia să extindem proiectul cu aleea terapeutică și să ducem noi ideea la grădinițe și centre educaționale. Sună tentant”, mai spune ea.

 

Postaţi un comentariu