Foto/ Adrian Petre a stabilit un nou record la flotări pe dosul palmelor, cu o greutate de 83, 3 kilograme în spate

Foto: Dan Bodea

Plutonierul major Adrian Petre, angajat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj, a stabilit astăzi un nou record naţional de flotări pe dosul palmelor, având o greutate pe spate de 83, 3 kilograme. Campionul Adrian Petre a reușit astfel să își doboare propriul record. Demonstrația a avut loc în cadrul evenimentului ”Poți să fii și tu campion” ajuns la ediția a cincea, la care au participat câteva sute de clujeni.

Evenimentul a început cu o demonstrație de judo a copiilor de la Clubul UCSM Cluj. Clujenii au putut admira priceperea și mobilitatea micilor judoka, între care și două fetițe de 2 și respectiv 3, 3 ani.

A urmat momentul încercării de doborâre a recordului la flotări pe dosul palmelor cu greutăți. Adrian Petre a urmărit să doboare precedentul record, care îi aparţinea tot lui din septembrie 2015, când a realizat o flotare având pe spate o greutate de 77, 5 kg.

”Voi încerca să fac ceva unic aici. Îmi voi folosi niște abilități pe care corpul meu le are și pe care le-am descoperit abia după 30 de ani. Anul trecut la București am făcut o demonstrație cu o greutate de 77, 5 kilograme și acum voi încerca sa îmi dobor propriul record”, a spus Adrian Petre înainte de începerea demonstrației.

Acesta a executat succesiv câte o flotare purtând în spate câte o persoană de diferite greutăți. Prima demonstrație, de încălzire, a fost cu fiul său, care cântărește aproximativ 30 de kilograme. Deși a avut o mică problemă medicală, pentru că a început să îi curgă sânge din nas, Adrian Petre nu s-a oprit. Așa că au urmat flotări cu persoane cântărind 55 de kilograme și 70 de kilograme.

În aplauzele publicului și însoțit de încurajările clujenilor, jandarmul a depășit succesiv recordul anterior. A ridicat în spate un judoka de 77, 8 kilograme cu care a executat o flotare, apoi au fost adăugate și alte greutăți, ajungându-se la 80, 3 kilograme, 82, 7 kilograme și 83, 3 kilograme. Adrian Petre s-a oprit la încercarea cu o greutate de 85, 3 kilograme pentru că nu a mai putut executa complet flotarea purtând această greutate.

Practic pentru doborârea recordului, jandarmul a executat o flotare pe dosul palmelor având pe spate o greutate de 83, 3 kilograme, reprezentată de un judoka care cântăreşte 77, 8 kg plus câteva discuri de greutăţi de 5, 5 kg.

„Am stabilit un nou record naţional la flotări pe dosul palmelor. Poate sunt un model pentru unii copii, încerc să transpire din mine acea dăruire de a face performanţă. Îmi las corpul să se exprime, o iau treptat, corpul meu rezistă la asemenea greutăţi, este o abilitate pe care am constatat-o după 30 de ani. Voi merge mai departe pe acest drum”, a spus jandarmul clujean.

Plutonierul major Adrian Petre este medaliat la campionate mondiale şi europene de judo. Din 9 februarie 2013 el deține recordul naţional la flotări – 1.419 repetări în 49 de minute, dar este și deținătorul recordului mondial de flotări pe dosul palmelor, stabilit în martie 2014, când a făcut 631 repetări în 15 minute.
În cadrul aceluiași eveniment au mai avut loc demonstraţii de kick  boxing, demonstraţie cu luptători antitero din cadrul Jandarmeriei Cluj și un street workout.
Galeria Foto: Dan Bodea

 

Postaţi un comentariu