A șasea zi de protest: „N-o să-i lăsăm să facă ce vor”

Foto: Dan Bodea

UPDATE 22:20: Protestul s-a încheiat cu intonarea imnului României și cu stabilirea unei noi “întâlniri” mâine seară de la ora 19:00.

UPDATE 22:02: Grupul de protestatari s-a întors în Piața Unirii, au aprins lanternele și blițurile telefoanelor și au strigat “Privește, privește, spre ceea ce ne-unește” cu explicația că nu Liviu Dragnea e cel care i-a adus împreună, ci valorile în care cred.

UPDATE 21:45: În Piața Lucian Blaga s-a strigat “Nu cedăm, nu capitulăm”.

UPDATE 21:30: Manifestanții s-au oprit în fața Monumentului Rezistenței Anticomuniste și au strigat “Cinste lor, cinste lor, eroilor”.

UPDATE 21:10: Tot mai multă lume se alătură marșului. 5000 de persoane strigă acum “Nu vrem să fim conduși de hoți”.

UPDATE 21:00: Se strigă “Uniți, salvăm toată România”, iar oamenii de la balcoane răspund cu aplauze.

UPDATE 20:40: Peste 3000 de persoane scandează acum pe străzile orașului. Se strigă “PSD, ciuma roșie” și “Justiție, nu corupție”.

UPDATE 20:15: În jur de 2000 de persoane au plecat în marș. S-a strigat “Fără penali” și “Nu mai dați afară tinerii din țară” în fața sediului PSD, apoi grupul și-a continuat traseul stabilit.

 

UPDATE 19:50:  Numărul protestatarilor adunați în Piață crește. Se strigă “Nu vrem să fim conduși de hoți” și s-a cerut demisia premierului Viorica Dăncilă, a președintelui PSD, Liviu Dragnea și a parlamentarilor PSD.

S-a anunțat un nou traseu pentru marș pe Bulevardul Eroilor-Prefectură-Piața Mihai Viteazul-Opera Maghiară-Piața Unirii. Se îndeamnă la un protest pașnic și s-a salutat Jandarmeria clujeană pentru comportamentul adoptat zilele acestea.


“N-o să-i lăsăm să facă ce vor,/ De noi depind copiii și al lor viitor” – au fost două dintre versurile unui cântec pe care protestatarii ce locuiesc de trei zile în corturile instalate în Piața Unirii l-au scris și cu care a început protestul din această seară.

Este ultima zi a săptămânii, dar nu și ultima zi în care ies în stradă, după cum anunță clujenii care s-au strâns și duminică, pentru a șasea zi consecutiv, pentru a protesta împotriva felului în care cei din conducerea țării se raportează la legile justiției, dar și a felului pripit în care iau unele decizii.

La 30 de minute după ora anunțată pentru începerea protestului, în Piața Unirii, aproximativ două sute de persoane s-au alăturat locuitorilor celor 11 corturi instalate în centrul orașului pentru un protest neîntrerupt.

Oamenii au steaguri tricolore, pancarte pe care scrie “Am DNA în ADN”, “PSD, ciuma roșie” sau “Când nedreptatea devine lege, nesupunerea devine datorie”.

Prin legătură telefonică, liderul protestatarilor din Oradea a transmis un mesaj clujenilor. El a spus că de la ora 14:00, cinci orădeni cu trei corturi s-au instalat în centrul orașului și vor rămâne acolo până când “Pablo Escobar de Teleorman va fi înlăturat”. Clujenii au salutat inițiativa orădenilor cu aplauze și strigând “Cluj, Oradea, București/ Dragnea o pățești”.

 

Postaţi un comentariu