Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, a fost eliberat condiționat

Foto: Dan Bodea

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost eliberat luni din arestul Penitenciarului Bistrița după ce Tribunalul Bistrița a respins contestația făcută de procurorii DNA la o decizie anterioară de eliberare condiționată, astfel că Apostu a fost pus în libertate după ce a ispășit trei ani dintr-o pedeapsă de patru ani și jumătate pentru fapte de corupție.

Sorin Apostu, fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, a fost eliberat luni din arest, în urma unei decizii definitive a Tribunalului Bistrița, care a respins contestația făcută de procurori la o decizie anterioară de eliberare condiționată. Apostu a ispășit la Penitenciarul Bistrița o perioadă de 1096 de zile de arest, din totalul de patru ani și jumătate la care a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție în iulie 2014.

„Contestația procurorilor DNA a fost respinsă de către Tribunalul Bistrița, astfel că va fi eliberat. Soluția instanței a fost transmisă către penitenciar în jurul orei  14 și va fi pus de îndată în libertate, conform legii. A executat fracția de pedeapsă prevăzută de lege. De asemenea, a dat dovezi de îndreptare în sensul că nu a avut nicio sancțiune în penitenciar, a avut un comportament exemplar, a lucrat și astfel i-a fost aprobată liberarea condiționată. Se discutase și despre acele lucrări științifice publicate de dânsul, dar la acest moment acele lucrări nu mai trebuie luate în considerare pentru că el executat fracția de pedeapsă”, a explicat Nelia Răzoare, avocata lui Sorin Apostu.

Sorin Apostu a fost caondamnat în iulie 2013 și a ispășit pedeapsa la Penitenciarul Gherla, până în februarie 2015, după care a fost transferat la Penitenciarul Bistrița.

Postaţi un comentariu