Foști și actuali membri ai conducerii clubului CFR Cluj, audiați la DIICOT

Foto: Dan Bodea

De-a lungul a aproximativ trei ore, procurorii DIICOT i-au audiat, pe rând, pe fostul finanțator al CFR Cluj, Arpad Paszkany și pe președintele clubului feroviar, Iuliu Mureșan. Potrivit unor surse judiciare, doar Paskany are calitatea de suspect în acest dosar în care procurorii cercetează delapidarea clubului aproape 8, 5 milioane de euro.

UPDATE 16:30
După mai puțin de 30 de minute petrecute în sediul DIICOT, Iuliu Mureșan a fost lăsat să plece.
„Nu mi-au spus nimic. Foar m-au anunțat. Am semnat un proces verbal, atât. Am fost în calitate de preşedinte”, a declarat el la ieșire.
UPDATE 16:00
La ora 16, la sediut DIICOT Cluj și-a făcut apariția și președintele lui CFR Cluj, Iuliu Mureșan. ACesta a vurt să lase impresia că este foarte relaxat și a declarat că procurorii l-au chemat pentru a-l întreba de Cupă, câștigată recent de echipa sa.
„Întrebați-mă de cupă dacă vreți. Sunt aici în calitate de invitat”, a declarat Mureșan.
De asemenea, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, Arpad Paskany este cercetat în calitate de suspect în dosarul de delapidare a clubului CFR și va fi chemat la audieri și zilele următoare.
UPDATE 14:30
Arpad Paszkany, fostul patron al echipei de fotbal CFR 1907 Cluj a ajuns la sediul DIICOT unde procurorii îl audiază într-un dosar în care el și alte persoane din conducerea clubului sunt suspectate  de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare, cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală, în formă continuată şi spălare de bani, în formă continuată cu un prejudiciu de aproximativ 8, 5 milioane de euro.
„Habar nu am de ce am fost chemat. Mi-au spus procurorii să vin la ora 13. Au fost la mine acasă la ora 7. Eu oricum mă trezesc devreme”, a explicat Paszakany la intrarea în sediul DIICOT Cluj.
Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

„Nu am nicio calitate. Dacă ești chemat, vii”, a declarat Paszkany la ieșirea din sediul DIICOT, unde în jurul orei 16 este așteptat președintele CFR Cluj, Iuliu Mureșan.
IMG_9628

Foto: Dan Bodea

Mai multe detalii citiți  în link-ul următor

Postaţi un comentariu