Florin Piersic, propus pentru titlul de Cetăţean de Onoare al judeţului Cluj

Foto: Nicu Cherciu

Îndrăgitul actor Florin Piersic, care astăzi, 27 ianuarie, aniversează 80 de ani de viață și aproape 60 de ani de carieră, este propus pentru titlul de Cetățean de onoare al județului Cluj, conform anunțului transmis de autoritățile clujene.

Astfel, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mînzat, a iniţiat, în vederea adoptării în şedinţa ordinară a forului administrativ judeţean din data de 29 ianuarie 2016, un proiect de hotărâre vizând acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al judeţului Cluj – “Clujean de onoare” maestrului Florin Piersic.

„Motivul care a stat la baza deciziei mele de a iniţia acest proiect de hotărâre se referă la aprecierea sinceră şi recunoştinţa pe care noi, clujenii, le manifestăm pentru Florin Piersic, unul dintre cei mai mari actori români ai tuturor timpurilor, cel care şi-a iubit cu sinceritate publicul spectator în slujba căruia a performat timp de aproape şase decenii şi care a manifestat un ataşament deosebit pentru Cluj, promovându-l în ţară şi în lume. E un minunat prilej, acum, la ceas aniversar, să cinstim una dintre cele mai mari şi mai iubite personalităţi clujene şi româneşti” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, potrivit comunicatului transmis presei.

De-a lungul anilor, actorul Florin Piersic a desfăşurat o bogată activitate teatrală, interpretând zeci de roluri, evoluţiile sale reuşind să stârnească multă admiraţie. Printre cele mai (re)cunoscute şi apreciate reprezentaţii au fost cele din piese ca „Act veneţian’”, „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, „Gaiţele”’, „Idiotul”, „Străini în noapte”. Totodată, maestrul Florin Piersic a apărut în peste 60 de scurt şi lungmetraje, unde a interpretat roluri cu diferite valenţe – de la film de acţiune ori film istoric, la comedie sau film muzical. Printre rolurile sale celebre din filme s-au numărat haiducul Anghel Şaptecai, haiducul Grigore Pintea, Harap Alb sau Mărgelatu.


Publicitate

Postaţi un comentariu