Floreştenii vor plăti 6,5 lei per persoană lunar pentru gunoiul menajer

Localitatea Florești

Floreștenii, persoane fizice care locuiesc la case sau în locuințe colective, precum și persoanele juridice trebuie să completeze din această lună declarațiile fiscale privind stabilirea taxei de salubrizare. Măsura este impusă după ce de la începutul lui februarie primăria a suspendat contractul cu Quatro Eco Salub şi a atribuit pentru o perioadă de 3 luni de zile prestarea acestui serviciu către StrictPrest SRL.

Ca urmare floreştenii nu vor mai plăti tariful de 8 lei de persoană lunar către Quatro Eco Salub şi care era inclus de firmele de administrare în cheltuielile comune de bloc ci vor plăti taxa de 6,5 lei direct la primărie.

“După suspendarea contractului cu Quatro Eco Salub, am demarat o procedură specială de achiziție conform legislației în vigoare și am semnat un contract cu un alt operator, SC StrictPrest SRL. Rezultatul a fost imediat: Floreștiul a fost curățat de deșeuri în 3 zile, iar de atunci ritmul de ridicare este constant, de 2-3 ori pe săptămână. De asemenea, foarte important, prețul a scăzut cu 20%, ajungând la 6,5 lei la persoane fizice, respectiv 60 lei /mc la persoane juridice. De atunci am solicitat către Quatro Eco Salub, printre altele, un business plan, raport de activitate pe anii trecuți, o justificare tehnico-economică a solicitării de majorare tarif, etc. De asemenea, prin votul Consiliului Local, s-a demarat un audit la firma unde acționar e însuși Consiliul Local Florești. În funcție de răspunsuri se vor realiza pașii următori: reziliere contract, demarare licitație pentru operator, reluare contract cu firma anterioară, o nouă suspendare. Singurul interes al administrației publice locale floreștene este ca Floreștiul să fie curat. Și, iată, se poate, chiar și la un preț mai mic”, a precizat primarul Horia Şulea.

Acesta a adus clarificări şi referitor la plata noului tarif de salubritate. „În ceea ce privește plata serviciului de salubritate, îi invit pe floreșteni ca în perioada următoare să completeze și să depună declarațiile fiscale privind stabilirea taxei de salubrizare. Acestea se găsesc în cadrul HCL 21/2017 (document ce aprobă Regulamentul de stabilire și aplicare taxei speciale de salubrizare), act disponibil pe site-ul primăriei, sau la sediul primăriei. Declarațiile se pot depune fie direct la Primărie, fie se pot trimite prin poștă, la adresa salubritate@floresticluj.ro, fiind necesar a fi însoțite de o copie după actul de identitate. Plata serviciului se va face direct la Primărie, prin numerar la caserie, sau via mandat poștal sau online. Detaliile sunt disponibile în Regulamentul de stabilire și aplicare a taxei speciale de salubrizare. Pe scurt: e nevoie de completarea declarației, iar plata cuantificată începând cu 10.02.2017, se face direct, personal, la administrația locală și nu via cheltuieli de bloc. Și, important, tariful a scăzut”, a explicat primarul comunei Florești.

Postaţi un comentariu