Florentina Cinos: „Conflictul dintre stiluri este amprenta acestui an”

„Moda trece, stilul rămâne acelaşi” este moto-ul după care s-a ghidat Coco Chanel și pe care a încercat să îl insufle doamnelor și domnișoarelor din întreaga lume. Cu toate acestea, moda continuă să aibă un cuvânt important de spus în industria beauty, fie că vorbim despre creațiile vestimentare propuse de designerii marilor case de mode, fie că vorbim despre alte domenii care țin de frumusețe.

Între extravagant și natural

Pentru a vedea care sunt tendințele în materie de hairstyle în acest an, Transilvania Reporter a discutat cu Florentina Cinos, fondatoarea Salonului Sublime Lashes Boutique din Cluj-Napoca, un loc chic dedicat exclusiv răsfățului feminin. Salonul a fost creat pentru reprezentantele sexului frumos care iubesc coafurile moderne, care doresc să țină pasul cu tendințele și să poarte mereu ceea ce le avantajează în concordanță cu moda actuală, dar și cu propriul stil. Pe lângă coafurile moderne, salonul este specializat în aplicarea genelor fir cu fir, un trend la ora actuală nu numai la nivel de Cluj, ci și la nivel național. Florentina și Ioana se numără de altfel, printre primele stiliste specializate pe acest domeniu, participând la numeroase traininguri, masterclass-uri și concursuri, atât la nivel local, cât și la nivel național, printre care se numără „Cel mai activ Stilist Xtreme Lashes 2015”. Pe partea de tuns /vopsit, director creativ este Cristian Zodilă, care face echipă cu trainerul Oana Lucescu și Florina Scurtu, fetele care se ocupă de aranjat.

Vom discuta astăzi despre tendințele în materie de coafuri, culori în vogă, dar și despre trendul momentului: genele fir cu fir.

Revine roșul aprins

„Extremitățile sunt cele mai iubite anul acesta, astfel încât o fire rebelă care-și reflectă personalitatea în culoarea vie a părului este la fel de «în trend» ca o personalitate ceva mai liniștită care se exteriorizează prin naturalețe, atât în ceea ce privește culoarea aleasă, cât și în ceea ce privește coafura. În materie de culoare, tendințele readuc roșul aprins de altă dată. Revin de asemenea și culorile vii. La cealaltă extremă, nu sunt uitate nici culorile naturale. Blondul respectă regula acestui an: se poartă atât blondul în nuanțe de miere sau căpșună, dar și cel în nuanțe reci precum gri sau gri-lavandă. Toate aceste nuanțe pot fi obținute prin tehnica baleiajului, iar rezultatul va fi unul extraordinar”, ne asigură Florentina.

Baleiajul este tehnica prin care se obţine stilul ombre. Prin baleiaj, hairstylist-ul îţi vopseşte părul în degrade, de la un negru intens la rădăcină, de exemplu, la un blond deschis la vârfuri.

Coafuri în vogă

În ceea ce privește modul de aranjare al părului, anul acesta se poartă cărarea pe mijloc, dar nu oricum, ci „accesorizată” cu puțin slipici. „Se poartă din nou șuvițele lăsate libere în partea din față, părul strâns lipit de scalp, cozile joase, dar și cele ridicate. Vi se pare cunoscut acest stil? Desigur! Se pare că anul 2017 se aseamnă extrem de mult cu anii 2000 , astfel trendul revine precum un val. Stilurile sunt definite de extreme în acest an, conflinctul dintre acestea fiind așadar amprenta acestui an. Pe lângă stilul anilor 2000, naturalețea este mult apreciată în prezent. Se poartă un look cât mai natural, bucle desfăcute, lejere, cu vârfurile drepte. Nu lipsește nici bretonul din recomandările stiliștilor”, explică Florentina.

Se poartă simetria

Dacă până nu demult, asimetria era extrem de exploatată și în ceea ce privește coafurile, în 2017 se poartă cu precădere tunsorile simetrice, drepte și bine definite. De asemenea, bretonul și bobul lung intră din nou în topul recomandărilor stiliștilor pentru acest an. O noutate este faptul că tunsorile înscărite tind să își piardă din adepte în acest an.

Florentina le recomandă doamnelor și domnișoarelor care doresc să își păstreze lungimea părului, un aparat inedit, în vogă în acest sezon „Este vorba despre noul aparat Sprint Cutter. Acesta elimină vârfurile despicate, fiind destinat acelor femei care doresc să aibă un fir de păr sănătos, dar în același timp să-și păstreze lungimea părului. Cu ajutorul acestui aparat se pot evita incidente bine cunoscute, de genul «doresc să-mi tăiați puțin din vârfuri», iar la final te trezești că ți-a fost tăiată jumătate din lungimea părului. Acesta elimină ceea ce este cu adevărat necesar, păstrâdu-se lungimea părului”, explică Florentina.

Extensile de gene fir cu fir

Printre cele mai în vogă tendințe în materie de beauty din acest an sunt extensiile de gene fir cu fir. Pentru doamnele și domnișoarele care își doresc un chip luminos, o privire frumos conturată și un aspect impecabil zi de zi, dar care nu au suficient timp să se aranjeze, extensiile de gene sunt soluția ideală, susțin stiliștii. Acestea au un design unic, personalizat și adaptat în funcție de trăsăturile fiecăreia.

Cum se aplică? „Trebuie să ai puțin timp la dispoziție, pentru că procesul durează aproximativ trei ore. Mai întâi specialistul în domeniu îți face o fișă de consulație, apoi o analiză a formei ochilor. Tu hotărăști lungimea genelor pe care ți le dorești și forma finală, dar stilistul poate interveni cu sfaturi, sugestii. Te relaxezi, te întinzi pe un pat, închizi ochii, iar stilista îți lipește câte o extensie, pe fiecare geană în parte, la 1 mm de rădăcină. Cu cât ai mai multe gene, cu atât efectul final va fi mai bogat. Adezivul nu se vede și nici nu împiedică creșterea naturală a firului de păr. La aproximativ trei săptămâni poți reveni să umpli posibilele goluri rămase în urma genelor îmbătrânite și căzute”, explică Florentina.

Genele fir cu fir sunt recomandate femeilor care doresc să renunțe la mascara și să obțină un efect cât mai natural, celor care doresc să renunțe la machiaj în detrimentul unor gene ușor dramatice, mai mult sau mai puțin voluminoase, celor care doresc să-și ascundă vârsta optând pentru un set de extensii de gene fir cu fir cu efect de lifting și de ce nu, tuturor femeilor care doresc să petreacă cât mai puțin timp în fața oglinzii, dar totodată să arate impecabil.

„Eu le recomand doamnelor și domnișoarelor să apeleze la un salon specializat și să se informeze în prealabil despre produsele aplicate: dacă sunt sau nu hipoalergice, dacă extensiile propriu-zise sunt din fir tratat, dacă stilistul are sau nu experiență, pentru a evita eventualele neplăceri care pot apărea sau chiar pierderea genelor naturale. Dacă toate normele sunt respectate, iar genele sunt tratate cu delicatețe, cele care apelează la genele fir cu fir se pot bucura o perioadă îndelungată de efectul creat de acestea”, susține Florentina.

Postaţi un comentariu