Fiul preşedintelui Siriei: “Sunt o persoană normală”

Hafez al-Assad (foto mijloc), fiul preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad, a declarat, marţi, că este o persoană normală, că matematica este pasiunea sa din copilărie şi că subiectele la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj i se par mai grele: „Concursul a fost dificil, ca de obicei. Acest an a fost puţin mai dificil pentru mine, a trebuit să trec printr-un bacalaureat, am fost puţin preocupat, dar cel mai important lucru este să te concentrezi pe rezolvarea problemelor, atât cât poţi. Dintr-un anumit punct de vedere, concursul din acest an a fost mai greu pentru mine decât cel de anul trecut, pentru că anumite puncte tari diferă de la concurent la concurent, poate pentru unii a fost mai uşor, dar pentru mine a fost mai provocator. Sper să obţin un rezultat bun la olimpiadă, dar competiţia este strânsă şi sunt mai bucuros să adun note pentru echipă decât premii pentru mine. Matematica este, evident, pasiunea mea, încă din copilărie. Fiecare copil are o pasiune pentru ceva, a mea este matematica”.

El a mai spus că deşi lumea vorbeşte că i se acordă o atenţie specială se consideră “o persoană normală”, care participă “ca oricare alt concurent normal la olimpiadele de matematică, la excursii”.

Hafez al-Assad vrea să studieze ingineria în Siria după liceu şi acum participă la IMO 2018, la Cluj, după ce a fost prezent la Hong Kong şi la Rio de Janeiro, la IMO 2016 şi 2017.

Postaţi un comentariu