Filmul primului miting electoral de la Cluj din campania pentru alegerea preşedintelui

Mobilizare de forțe, astăzi, la Cluj-Napoca unde mii de oamnei s-au adunat în Piața Lucian Blaga să participe la mitingul de susținere al candidatului ACL la președinție, Klaus Iohannis. Pe lângă clujeni, oamenii au venit cu autocarele din județele învecinate: Bistrița-Năsăud, Satu Mare, Maramureș, Sibiu. Organizatorii susţin că în piaţă au fost 18.000 de oameni.

Cu 15 minute peste ora anunțată Klaus Iohannis însoțit de importanți membrii ai ACL și-a făcut apariția pe scenă. Oamenii l-au întâmpinat cu lozinci ca ”Iohannis președinte!”, ” Cu Iohannis preşedinte, nu cu Ponta care minte”, ”Jos Ponta”, ”Iohannis dovedeşte, nu ne păcăleşte”. În deschiderea mitingului, Nicolae Furdui Iancu a intonat imnul României, Deșteaptă-te române!, după care nu mai puțin de 14 invitați au ținut discursuri prin care și-au manifestat susținerea pentru Iohannis și au atacat virulent guvernarea PSD și pe Victor Ponta. Au urcat pe scenă Marius Nicoară, Daniel Buda, , Stelian Dolha, Raluca Turcanu, Ciprina Dobre, Alin Tișe, Ioan Oltean, Andreea Paul, Teodor Atanasiu, Dorin Florea, Mihai Răzvan Ungureanu, Ludovic Orban și Cătălin Predoiu. Chiar înaintea lui Klaus Iohannis a luat cuvântul co-președintele ACL, Vasile Blaga care i-a îndemnat pe participanți să îl voteze pe Klaus Iohannis ”care a făcut cinste României nu o dată, cinste cu marele proiect Sibiu Capitală Culturală Europeană chiar înainte ca noi să ajungem în Uniunea Europeană. Avem candidatul și avem o echipă care va câștiga președinția și pe urmă alegerile generale”, a spus Blaga.

A urmat discursul lui Klaus Iohannis care a durat aproape 15 minute. Iohannis a vorbit despre importanța fiecărui vot și i-a îndemnat pe ardeleni să meargă în număr mare la vot pentru că ”semnalul schimbării pornește de la Cluj încă din primul tur”. ”Dragii mei, astăzi ne-am adunat aici în inima Ardealului la ultima mare întâlnire regională din această primă etapă de campanie electorală. Și vă spun limpede români, aici, din Cluj trebuie să dăm semnalul schimbării încă din primul tur al prezidențialelor. Vă îndemn să mergeți la vot, este nevoie de fiecare vot ca să dovedim aici de la Cluj că este timpul schimbării, să dovedim că este timpul României lucrului bine făcut” și-a începutul discursul Iohannis.  Din discurs nu au lipsit atacurile la contracandidatul său Victor Ponta și la PSD. ” Încă din 16 noiembrie putem să avem o România normală, o Românie a lucrului bine făcut, România noastră. România noastră este România tinerilor care vor să meargă la o școală ca lumea, care vor să aibă locuri de muncă, este a tinerilor și nu a baronilor locali. România noastră este a oamenilor în puterea vârstei care muncesc de dimineața până seara ca să aibă ce pune în ghiozdanul copiilor. România noastră este România acestei generații nu a clicilor de partid. România noastră este și România seniorilor care au muncit o viață întreagă și societatea nu i-a răsplătit, este a seniorilor care se așteaptă la respect, nu a lor, care îi jignesc promițându-le creșteri de pensii cu doi lei și asta de la anul. România noastră este România oamenilor normali”, a mai spus candidatul ACL.

Klaus Iohannis a vorbit despre necesitatea schimbării structurii Parlamentului și a promis că după ce va ajunge președinte va iniția demersurile legale pentru această schimbare. ”Avem un parlament prea mare, un parlament ineficient și care nu mai are credibilitate. Avem un parlament cu aproape 600 de parlamentari care nu se mai bucură de aproape nici un fel de respect din partea oamenilor. Avem nevoie de un parlament mai mic care lucrează pentru cetățeni, fiindcă România lucrului bine făcut înseamnă stat de drept. Acest lucru înseamnă un parlament care funcționează și este respectat”, a mai spus acesta.

Candidatul ACL a insistat că acum este momentul schimbării. ”Puterea în România se câștigă prin vot. Nimeni să nu creadă că puterea în România, președinția României se câștigă prin negocieri la masa verde. Președinția se câștigă numai cu votul oamenilor. Din acest motiv, noi nu avem nevoie de un președinte al structurilor, al clicilor, noi nu avem nevoie de un președinte manevrat din spate. România are nevoie de un președinte al oamenilor, un președinte al românilor, un președinte ales de voi. România are nevoie de un președinte liber. Eu sunt liber și mă lupt cu acest sistem pentru România și pentru voi.  Și celor nehotărâți le spun: încă lucrurile se pot îndrepta, încă nu este prea târziu. Mergeți la vot, convingeți-i pe toți să meargă la vot, fiindcă nu este târziu, dar peste cinci ani va fi prea târziu. Foarte mulți îmi spun că lupta se dă în turul doi. Nu. Semnalul schimbării se dă din primul tur, de aici de la Cluj. Fiecare vot contează. Un vot, un singur vot poate să facă diferența între lege și hoție, între fapte și vorbe, între România lucrului bine făcut și România lor”.

Iohannis și-a încheiat discursul într-o manieră mobilizatoare pentru oamenii din piață. ”În final vreau să vă întreb ceva, așa între noi ardelenii. Credeți că voi și cu mine vom câștiga acest alegeri?”. ”Da” i-au răspuns cei din piață. Mitingul s-a încheiat după aproape două ore pe muzică și dans, participanții cântând și dansând pe melodia ”Verde-nrourat”, imnul fostului PDL.

Urmăriți o galerie foto realizată de Dan Bodea:

IMG_0839 IMG_0846 Panorama 2 IMG_0858 IMG_0882 IMG_0890 IMG_0906 IMG_0911 IMG_0920 Panorama 4 IMG_0929 IMG_0946 IMG_0951 IMG_0965 IMG_0981 IMG_0990 IMG_1004 IMG_1010 IMG_1015 IMG_1028 IMG_1053 IMG_1069 IMG_1097 IMG_1104 IMG_1108 IMG_1129 IMG_1142 Panorama 12 IMG_1176 Panorama 15 IMG_1203 IMG_1233 IMG_1248 IMG_1267 IMG_1278 IMG_1283 IMG_1296 IMG_1301 IMG_1304 IMG_1306

1 Comentariu

  1. unu spune:

    Rusine azi Klaus de ce nu a venit la Carei si Satu-Mare ? Ghinion ca ACLe sunt rom-ani ! Probabil nu aveti ce sarbatorii . KLAUS BLAGA BOC – 25%

Postaţi un comentariu