Festivalul SoNoRo revine la Cluj cu patru concerte inedite sub deviza „Hide&Seek”

Jocul de-a HIDE&SEEK, propus de cea de-a XII-a ediție a Festivalului SoNoRo, ajunge săptămâna aceasta în Cluj-Napoca. Pentru perioada 9-12 noiembrie, festivalul propune patru concerte în care muzica clasică va fi punctată de artă vizuală, într-un concert-experiment la Casa Boema, și de întâlniri cu artiștii, în cadrul deja tradiționalului Salon Muzical de la Banca Națională a României. Celelate spații ce vor găzdui concertele SoNoRo sunt Biserica Reformată Calvină și sala Auditorium Maximum a Universității „Babeș-Bolyai”.

Wear your other Side: Dr. Jekyll or Mr. Hyde?

Joi, 9 noiembrie, în mansarda Casei Boema, va avea loc concertul „Wear your other Side: Dr. Jekyll or Mr. Hyde?”, unde participanților li se cere să-și lase acasă orice preconcepție despre muzica de cameră și să-și etaleze „the other side” printr-un dress code pe măsură.

Programul muzical cuprinde lucrări de Anton Arensky, Johann Sebastian Bach și Ludwig van Beethoven. Muzica va fi punctată prin proiecția instalației video Inverso Mundus, realizată de artiștii de origine rusă AES+F, ale căror lucrări au fost prezente la Bienala de Artă de la Veneția în 2007, respectiv în 2009. AES+F este reprezentant în România de Galeria MOBIUS, București.

Accesul se realizează pe bază de bilet.

Întâlnire inedită între muzicieni și public

Vineri, 10 noiembrie, Banca Națională a României, sucursala Cluj, va găzdui o întâlnire inedită între muzicieni și public, în cadrul salonului muzical „Home Alone”.  Programul va cuprinde lucrări de Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Reinhold Glière, Béla Bartók, Franz Schubert și Edward Elgar. Incursiunea muzicală va fi completată de istorisiri personale ale muzicienilor și detalii despre fiecare lucrare, povestea din spatele muzicii având darul de a releva fațete nebănuite și de a îmbogăți experiența ascultării.

„Muzicienii sunt ființe solitare. Cele câteva minute de interacțiune cu publicul au în spate ore nesfârșite de studiu în liniștea casei. De aceea prețuim nespus aceste întâlniri și dorim să stabilim un dialog cu publicul nostru. Ne bucurăm că ideea de a organiza un salon muzical, care să prilejuiască această întâlnire, a fost bine primită în Cluj și a devenit deja o tradiție pe care o așteptăm cu nerăbdare”, a declarat Răzvan Popovici, directorul executiv al Festivalului SoNoRo.

Accesul la acest concert este gratuit și se face pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile. Doritorii pot trimite mail sau sms la: mariaclara@sonoro.ro,  0741.190.470.

Labyrinth x 30

Sâmbătă, 11 noiembrie, registrul se schimbă în direcția unei coborâri profunde în meditație și ridicare prin exaltare spirituală. În Biserica Reformată Calvină va avea loc concertul „Labyrinth x 30”, o interpretare a Variațiunilor Goldberg de Johann Sebastian Bach, în aranjamentul pentru vioară, violă și violoncel de Dmitry Sitkovetsky.

Intrarea la acest concert este liberă.

Tema con Variazioni

Duminică, 12 noiembrie, Festivalul SoNoRo se va încheia în Cluj-Napoca cu un concert extraordinar în sala Auditorium Maximum a Universității „Babeș-Bolyai”. Programul concertului „Tema con Variazioni” cuprinde lucrări de Edward Elgar, Ralph Vaughan Williams și Franz Schubert. Concertul va fi susținut de muzicienii Diana Ketler (pian), Daniel Rowland (vioară), Max Baillie (vioară și violă), Răzvan Popovici (violă), Justus Grimm (violoncel) și Zoran Markovic (contrabas). Accesul la acest concert se realizează pe bază de bilet.

Mai multe detalii AICI.

Distribuie:

Postaţi un comentariu