FedCup| Irina Begu, victorioasă în a doua partidă a întâlnirii cu Elveția

Foto: Dan Bodea

România are 2-0 după prima a întâlnirii cu Elveția, după ce Irina Begu a învins-o cu 6-4, 6-1 pe Timea Bacsinszky, jucătoarea numărul 1 din echipa oaspete. Elvețianca nu a reușit să facă față jocului agresiv prestat de Irina și „s-a ținut” de româncă doar în primul set, după care a căzut fizic și a cedat partida după o oră și 16 minute de joc.

Irina a început mai greu partida, iar elvețianca cu origini române avea 2-0, însă românca a revenit și a trecut la rândul ei în avantaj, cu break în față, la scorul de 4-3. O luptă aprigă câștigată în cele din urmă de româncă în primul set, cu scorul de 6-4.

Setul doi a părut mai simplu. Bacsinszky, care a jucat doar trei meciuri oficiale în acest an, a cedat fizic în setul doi și a pierdut clar, obțințând doar un game.

„A fost greu din punct de vedere emoțional.  A fost o presiune în plus pentru că am fost aleasă și îmi doream să câștig. Cred că am făcut un meci foarte bun. Nu m-am gândit la cât a jucat Timea. Am vrut să îmi fac jocul, am avut o tactică bine stabilită și important era să fiu liniștită, să variez loviturile și să mă mișc mult în teren. În urmă cu câțiva ani simțeam că eu și Timea semănăm în joc. Între timp ea a fost în primele 10, a jucat extraordinar. Am jucat ultima dată acum 4 ani, a fost un meci foarte greu”, a explicat Irina Begu.

Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al României, a explicat faptul că este mulțumit de scorul primei zile, că se aștepta la un mec mai ușoral Simonei și că, în cazul în care România va câștiga meciul trei, la dublu vor juca Mihaela Buzărnescu și Sorana Cârstea. Potrvit regulamentului, în cazul în care scorul este 3-0, se mai joacă doar meciul de dublu.

„Lucrurile au mers bine. Mă așteptam ca Simona să câștige mai ușor, dar se vede ce înseamnă încărcătura emoțională atunci când joci acasă. O felicit pe Irina care a jucat foarte bine. Mă așteptam la un meci greu, a și început Timea foarte bine, ea știe să schimbe ritmul, dar Irina s-a mobilizat exemplar, a avut ritm și a bătut-o pe elvețiancă cu armele ei. Câteodată e mai dificil pentru mine, pentru că eu nu îmi pot exprima emoțiile. Este un rezultat foarte bun care ne avantajează. Luăm lucrurile pas cu pas, și mai avem un meci de cțștigat, iar asta nu va fi simplu”.

Meciurile zilei de mâine vor începe la ora 12:00, prima partidă fiind cea dintre Simona Halep și Timea Bacsinszky.

 

Postaţi un comentariu