FedCup| În horă, spre Grupa Mondială, după victoria Simonei Halep

Foto: Dan Bodea

Simona Halep a adus României și punctul trei în partida cu Elveția, câștigând astfel întâlnirea din barajul pentru calificarea în Grupa Mondială. Numărul 1 WTA a trecut în meciul trei de Patty Schnyder cu scorul de 6-2, 6-1, la capătul unei partide dominate copios de româncă.

Înlocuitoarea Timeei Bacsinszky a cedat încă din primul game în care a servit. În primele trei game-uri ale meciului, Simona a avut șase lovituri direct câștigătoare (dintr-un total de 7) cu forehandul, iar pe propriul serviciu nu a avut nicio emoție în fața elvețiencei. Patty a pierdut și al doilea serviciu când scorul era 3-1 pentru numărul 1 WTA, dar a reușit să revină pentru moment în meci, recuperând un break la 4-2, după un game maraton, care a durat mai bine de 10 minute. Simona a continuat să caute loviturie direct câștigătoare, a făcut din nou break și, în cele din urmă, a câștiga cu 6-2 setul inaugural, controlând partida cu execuții precise (14 lovituri câștigătoare) și puternice care de multe ori au găsit-o nepregătită pe elvețianca de pe numărul 149 WTA.

16 dintre cele 21 de lovituri direct câștigătoare ale Simonei Halep au venit cu lovitura de forehand.

Setul doi a continuat în aceeași notă, cu Simona Halep dominând copios și reușind să facă break încă din primul game. Problemele au continuat pentru elvețiancă, iar aceasta a pierdut și al doilea game pe propriul serviciu, scorul devenind astfel 3-0 pentru româncă. După o oră și 5 minute de joc, Simona Halep a câștigat și setul doi cu 6-1 și implicit seria cu Elveția, în condițiile în care scorul general era 3-0.

24 de greșeli a forțat Simona în jocul adversarei sale. Patty Schnyder a avut doar șapte puncte câștigate după greșeli forțate.

„M-a surprins decizia lor și am aflat cu 40 de minute înainte de meci. Mi-a scris și Darren și mi-a spus ce ar trebui să joc. Am vorbit cu Andrei Pavel, că domnul Segărceanu și mi-au spus să îmi fac jocul. Ea este și stângace și a fost mai greu. Azi totul a mers mai bine în joc. Ieri nu am putut fi mai agresivă, dar azi am avut brațul mai relaxat. Hora de la final a fost un moment de bucurie adevărată. Ce a făcut Clujul pentru noi a fost ceva deosebit și a fost admirabil”, a declarat Halep la finalul partidei.

Postaţi un comentariu