LIVE TEXT Fed Cup/ Simona Halep pierde primul meci împotriva Karolinei Pliskova

Foto: Dan Bodea

Confruntarea dintre România și Cehia, probabil cel mai important eveniment sportiv al anului pentru Cluj-Napoca, începe cu un meci de gală: Simona Halep, numărul 3 în clasamentul WTA și favorita publicului, o înfruntă pe Karolina Pliskova, numărul 12 WTA și a doua rachetă a Cehiei, țară care a câștigat patru din ultimele cinci ediții ale competiției.

Meciul contează pentru sferturile de finală ale grupei mondiale din cadrul Fed Cup. Câștigătoarea va avansa în semifinale, unde va juca împotriva câștigătoarei partidei Germani-Elveția.

Simona Halep este, începând cu 1 februarie, numărul 3 în clasamentul WTA și în Fed Cup a jucat până în prezent 18 meciuri  pentru România, cu un record de 12 victorii și 6 înfrângeri. De cealaltă parte, Karolina Pliskova este numărul 13 WTA, are 23 de ani, este o jucătoare de mână dreaptă și a făcut parte din lotul cu care Cehia a învins Rusia în 2015 și și-a adjudecat trofeul Fed Cup. De altfel, în acea confruntare, Pliskova a întors soarta înfruntări când, la 2-1 pentru Rusia, Pliskova a învins-o pe Anastasia Pavlyuchenkova (6-3, 6-4), iar în meciul decisiv, alături de colega de dublu Barbara Strycova, a adus punctul decisiv în partida disputată împotriva cuplului Anastasia Pavlyuchenkova/Elena Vesnina (4-6, 6-3, 6-2)

Postaţi un comentariu