Fed Cup/ Simona Halep deschide balul în compania Karolinei Pliskova

Foto: Dan Bodea

Simona Halep va deschide disputa România-Cehia din Fed Cup,  disputa care va avea loc în 6 și 7 februarie la Cluj-Napoca, în Sala Polivalentă. Prima rachetă a României va juca primul meci de simplu împotriva numărului 12 WTA, Karolina Pliskova. Meciul doi le va aduce față în față pe Monica Niculescu și Petra Kvitova.

În urma tragerii la sorți s-a stabilit că primul meci de simplu al disputei să fie între Simona Halep și Karolina Pliskova. Meciul se va disputa sâmbătă, în Sala Polivalentă din Cluj, începând cu ora 13. Disputa va fi urmată de al doilea meci al zilei, dintre Monica Niculescu și principala jucătoare a Cehiei, Petra Kvitova. În cea de-a doua zi, vor avea loc meciurile dintre Simona Halep și Petra Kvitova, respectiv Monica Niculescu și Karolina Pliskova.

12669912_1001582043247980_1747675741_o

„Îmi doream să joc primul meci. Sper să câștig și să începem cu bine. Voi da tot ce voi putea și sper să începem bine. Nu prea am urmărit-o pe Pliskova acum. Este puternică, lovește bine, servește bine și are un joc bine calculat. Voi încerca să îi blochez mingile și sper ca publicul să ne susțină”, a spus Simona Halep după tragerea la sorți.

Formațiile de dublu sunt Andreea Mitu și Raluca Olaru pentru România, respectiv Barbora Strycova (48 WTA) şi Denisa Allertova (66 WTA), iar meciul va avea loc în funcție de jocul rezultatelor din primele patru meciuri.

„Nu era important dacă joc prima sau a doua. Vreau să fiu relxată, să mă simt bine pe teren. Mă bucur că sunt în această echipă minunată și sper să facem o treabă bună. Sper să le terorizez cu jocul meu și să joc cât mai mixat. Sper să îmi iasă jocul. Am mai jucat cu Kvitova pe iarbă. Este o jucătoare bună, în Top 10 de atâta timp și sper să fac o figură bună”, a declarat Monica Niculescu.

„Cred că Monica este o adversară periculoasă. Are un joc diferit. Nu voi spune cum o să încerc să contracarez jocul ei, dar voi face tot ce este posibil ca să câștig, așa cum sunt sigură că și ea va face”, a declarat prima adversară a Monicăi, Petra Kvitova.

Lotul României este format din Simona Halep (numărul 3 WTA), Andreea Mitu, Monica Niculescu și Raluca Olaru, pregătite de căpitanul-nejucător, Alina Tecșor. Pentru echipa Cehiei, lotul este format din jucătoarele Petra Kvitova (7 WTA), Karolina Pliskova (12 WTA), Barbora Strycova (48 WTA) şi Denisa Allertova (66 WTA).

Postaţi un comentariu