Fed Cup la Cluj| Simona Halep deschide întâlnirea cu Elveția

Simona Halep și Viktorika Golubic vor deschide duelul dintre România și Elveția (Foto: Dan Bodea)

Numărul 1 mondial în clasamentul WTA, Simona Halep, va avea primul meci al întâlnirii cu Elveția, românca urmând să joace în compania elvețiencei Viktorija Golubic. Pentru meciul doi al zilei, căpitanul echipei de FED Cup a României, Florin Segărceanu, a hotărât ca jucătoarea României să fie Irina Camelia Begu, el explicând că decizia a fost una tactică, motivată de faptul că Begu joacă mai bine decât Cârstea pe zgură.

În primul meci al zilei de sâmbătă vor intra pe teren Simona Halep și Viktorija Golubic, după care meciul doi va fi cel dintre Irina Camelia Begu și elvețianca cu origini române, Timea Bacsinszky. Meciurile de sâmbătă vor începe la ora 12:45, fiind precedate de o ceremonie de deschidere care se anunță una specială, datorită unei coregrafii pregătită de fani.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

„În FED Cup nu ai meciuri ușoare pentru că fiecare joacă pentru țară și dă ce are mai bun. Va  fi un meci dificil. Va fi foarte emoționant pentru toată lumea și am auzit că va fi o atmosferă specială. Nu știu cum va fi, dar sunt sigur că va fi frumos și să îmi vor trece emoțiile până la meci. Sper să vină a patra victorie cu Timea, dar mă concentrez pe partida de sâmbătă. Cu Viktorija nu am jucat niciodată, am văzut însă câteva antrenamente. O să vorbesc cu căpitanii, cu antrenorul, o să ma mai uit pe internet la meciurile ei și sper să iasă bine. Dacă va fi 2-0 după prima zi probabil va fi o presiune în plus pe mine, dar haideți să vedem primele meciuri de sâmbătă și apoi mai vedem”, a declarat Simona Halep.

Căpitanul nejucător al României, Florin Segărceanu, a declarat că decizia de a o nominaliza pe Irina Begu, în locul Soranei Cârstea a fost un grea, însă a contat faptul că Begu este o jucătoare mai bună pe zgură, aceasta fiind și suprafața pe care se va juca la Cluj-Napoca partida cu Elveția.

„Vrem să mergem treaptă cu treaptă. Prefer să discutăm despre următoarele trepte din competiție duminică, după meciul cu Elveția. Raționamentul a fost tactic și puțin din punctul de vedere al jocului. cred că acest teren este mai bun pentru stilul Irinei. Pregătim meciul serios și ne gândim să abordăm toate cele cinci meciuri cu seriozitate”, a mai spus el.

„Mă așteptam să joc, dar căpitanul decide și pentru mine nu a contat dacă sunt prima sau a doua, cât timp sunt la FED Cup. Fac ce are nevoie echipa. Joc simplu dacă trebuie, joc și dublu, dacă trebuie doar bat din palme”, a spus Sorana Cârstea.

„Va fi un meci greu cu Timea, pentru că am avut tot timpul partide strânse. Sunt emoții mari și încercăm să jucăm cel mai bun tenis pentru că avem și publicul de partea noastră. Sunt sănătoasă și mă bucur că joc pe suprafața mea favorită”, a declarat Irina Begu.

Pentru eventualitatea în care va fi necesară disputarea meciului cinci, de dublu, cei doi căpitani au nominalizat cuplurile Simona Halep/Irina Begu, respectiv Patty Schnyder/Jill Teichmann. Partida România-Elveția contează pentru barajul de calificare în Grupa 1 Mondială a Fed Cup.

Postaţi un comentariu