Familia Nan s-a reîntregit. După un an, cei doi copii se întorc acasă

Foto: rodiagnusdei.wordpress.com
eepurl.com

Un tribunal norvegian a decis reîntregirea familiei Nan, după ce autoritatea de protecţie a copilului, Barnevernet, a decis separarea forţată a celor doi copii, Bianca-Mihaela şi Dragoş-Dumitru, în urmă cu un an.

„Cu mare bucurie dăm vestea reîntregirii familiei Nan în urma recursului judecat la Tribunalului local Nord-Troms (Tingretten) în Norvegia. Sentința a fost dată în unanimitate de completul de judecători, Bianca-Mihaela și Dragoș-Dumitru, cei doi copii, urmând să se reîntoarcă la părinții lor după un an de grele suferințe cauzate de separarea forțată decisă de Barnevernet. Această biruință în fața nedreptății evidente vine la puțin timp după o altă reîntregire decisă tot de justiția norvegiană, cea a familiei Bodnariu”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord.

Soţii Nan, Dumitru şi Mihaela s-au mutat în Norvegia în urmă cu cinci ani. Aceştia au rămas în octmbrie 2015 fără cei doi copii, care au fost preluaţi de  serviciul de protecţie a copilului, Barnevernet şi plasaţi într-o familie surogat. Cei doi au fost chemaţi la poliţie, interogaţi şi, în final anunţaţi de cei de la protecţia copilului că le-au fost luaţi copiii, pe motiv că sunt bătuţi. Ce s-a întâmplat de fapt? Acuzaţiile ar fi pornit de la faptul că fetiţa familiei Nan a spus că a fost bătută de părinţi. Fetiţa a fost filmată în timp ce se juca şi răspundea unor întrebări despre părinţii săi, fără ca părinţii să ştie.

Postaţi un comentariu