Expoziția caritabilă „Angels” a ajuns la Cluj

Lansarea proiectului vizual și vernisajul caritabil „Angels” va avea loc în această seară, 14 noiembrie, începând cu ora 20:00, la Casa Photo România din Cluj-Napoca (ETC Studio).

Proiectul „Angels” este inspirat de povestea Marianei Oprea, Tedy Ursuleanu pentru prieteni, supraviețuitoare a infernului serii de 30 octombrie 2015 din clubul Colectiv, incendiu ce a răpit 64 de suflete şi a mutilat alte peste 100 de vieți.

Numele proiectului nu a fost ales deloc intâmplător, Tedy fiind cel mai bun exemplu al unei luptătoare autentice, trecând cu fruntea sus şi zâmbind prin momente de neimaginat pentru a duce o viață normală din nou. Cuvintele ei descriu cum nu se poate mai bine tot parcursul şi lupta pe care o duce de peste un an:  „Pielea topindu-se ca o peliculă subțire de ceară, mirosul de carne arsă, fumul negru acoperindu-ne chipurile, părul arzând mocnit în îmbrătisarea focului, strigăte de durere şi disperare. Acestea sunt amintirile mele dintr-o seară de vineri, concertul la care mi-am văzut pentru ultima oară o parte din prieteni. M-am trezit într-un spital, după o lună şi jumătate, cu degetele amputate, în incapacitatea de a vorbi, hrănită artificial, cu arsuri de gradul 2B și 3, pe 45% din suprafața corpului. În total peste trei luni de spitalizare, numeroase operații de amputate, plastie şi reconstrucție, sute de ore de kinetoterapie pentru a-mi putea recăpăta mobilitatea brațelor şi a capului, în încercarea de a duce o viață cât mai aproape de normal, dar nimic din toate astea nu doare mai tare ca amintirea zilei de 30 octombrie”. 

La șase ani de la lansarea proiectului „Visions”, vernisaj cu un puternic impact la nivel național, Alex Csiki a reuşit să dea nastere din nou unui proiect plin de substanță şi cu un puternic impact emoțional „Angels”.

Citiți și: Prima ediție de toamnă a Photo România Festival: povestea unei supraviețuitoare din Colectiv, expoziții, ateliere și conferințe

Proiectul cuprinde 24 de lucrări printate pe cel mai fin canvas cu dimensiuni variind între 100-200cm latura lungă. Toate lucrările sunt însoțite de certificat de unicitate, fiecare din cele 24 fiind creată într-un singur exemplar şi semnată de către artist.

Fotografiile vor putea fi achiziționate, iar banii obținuți vor fi folosiți pentru tratamentul lui Tedy.

Accesul publicului este liber şi va avea loc începând cu ora 18:00 la Casa Photo Romania din Cluj Napoca in cadrul Photo Romania Festival.

Mai multe detalii aici

Postaţi un comentariu