Evenimentul „Îmbracă un copac” va fi organizat și la Cluj-Napoca

După succesul de care s-a bucurat în Sofia, evenimentul „Îmbracă un copac” a fost preluat de timișoreni, iar la inițiativa clujencei Oana Todor, acesta va fi organizat și la Cluj-Napoca. Evenimentul va avea loc vineri, 29 ianuarie, între orele 15:00 – 19:00 în Parcul Central, vizavi de Opera Maghiară.

Clujenii care doresc să participe sunt invitați să îmbrace un copac cu o haină groasă și să scrie un mesaj pentru persoana care o va folosi. Evenimentul este destinat persoanelor nevoiașe sau fără adăpost care fac cu greu față gerului. Clujenii pot dona, alături de geci și alte articole vestimentare: căciuli, mănuși, fulare.

„Am oameni dragi în Timișoara care au participat la evenimentul din orașul lor. Acolo a fost un succes. Am îmbrățișat imediat ideea și am trecut la demersuri organizatorice: autorizație, event pe Facebook, fluturași pentru centrele de noapte, la care sper să ajung azi. Mi se pare corect din partea mea să informez centrele în care se află persoanele cărora le este adresat evenimentul  pentru ca acestea să cunoască locația din timp. Astfel, nevoiașii pot veni chiar ei să își ia haina de pe copac, iar centrele trebuie să știe din timp despre ce e vorba pentru a nu fi luate prin surprindere.

Nu mi s-a părut foarte greu de organizat un astfel de eveniment, deși sunt singura organizatoare. E un cadou de ziua mea pentru cei nevoiași. Cred în oamenii frumoși din Cluj, cred în cetățenii și tinerii acestui oraș și sper că vor îmbrățișa și vor pune suflet în acest eveniment caritabil. Îmi doresc mult ca acest eveniment să se extindă în toată țara”, a spus Oana Todor pentru Transilvania Reporter.

Hainele aduse de clujeni vor ține de cald copacilor până la ora 20:00, după care, hainele rămase vor fi distribuite în cele două centre de noapte din Cluj.

Dacă vremea nu permite îmbrăcarea copacilor, cei care doresc să doneze haine sunt rugați să le așeze lângă tulpina arborilor în pungi de plastic, pentru ca acestea să poată fi folosite cât mai repede.

Eventul este autorizat de către Primăria Cluj-Napoca.

Postaţi un comentariu