USAMV măreşte numărul de locuri pentru doctoranzi

Agricultura nu se veștejește nici ea în următorul an universitar. Recolta de studenți boboci se anunță a fi una măcar la fel de bogată în anul universitar 2016-2017, chiar dacă universitatea nu schimbă nimic de oferta educațională.

„Nu vom avea modificări. Numărul de locuri este aproximativ același cu un plus nesemnificativ. Nu vor fi specializări noi și nici nu vom elimina din cele existente. Pentru următorul an universitar avem în plan introducerea unei noi specializări, dar despre asta vom vorbi la momentul oportun. Am primit în schimb mai mult locuri pentru programele de doctorat ale USAMV, unde avem acum un plus de 80 de locuri”, a explicat Bogdan Georgescu, prorector al USAMV.

La nivel de licenţă, în anul academic 2016-2017, pentru cele 23 de programe de studii acreditate, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca pune la dispoziţia viitorilor studenţi 880 de locuri bugetate (din care 3 sunt locuri speciale pentru candidaţii de etnie rromă), 677 de locuri cu taxă, şi 230 de locuri pentru învăţământ la distanţă. La nivel de master vor fi scoase la concurs 415 de locuri la buget (din care 2 sunt locuri speciale pentru candidaţii de etnie rromă) şi 279 de locuri cu taxă.

Înscrierile se fac la sediul Universităţii în perioada 18-22 iulie. Admiterea la Facultăţile: Agricultură, Horticultură, Zootehnie şi Biotehnologii, Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor se face fără examen, după media obţinută la examenul de bacalaureat. La Facultatea de Medicină Veterinară, candidaţii la linia de studiu în limba română vor susţine două teste grilă, din domeniul biologie, cu o pondere de 15% şi chimie, cu o pondere de 15%, iar media de bacalaureat are o pondere de 70%. La liniile de studiu în engleză sau franceză, probele specifice sunt motivaţia alegerii profesiei (printr-un eseu), cu o pondere de 10%, voluntariat în folosul comunităţii şi/sau al protecţiei animalelor (adeverinţă), cu o pondere de 5%, precum şi media de bacalaureat sau echivalent, cu o pondere de 85%.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) este una dintre cele 12 universități din România acreditată ca universitate de cercetare științifică și singura cu acest profil din respectivul top.

Postaţi un comentariu