Silviu, studentul nevăzător, pleacă la operație: „Prima dată vreau s-o văd pe mama!”

Silviu Roșu, un student nevăzător excepțional
Transilvania Reporter a publicat un articol despre Silviu Roșu, cu o lună în urmă. Spuneam acolo povestea lui, cum a ajuns să nu mai vadă deloc la vârsta de 9 ani. Își amintește și acum ziua aceea, fiecare clipă de dinainte de a se face întuneric. Apoi a urmat calvarul: a început să învețe să trăiască și așa. Au trecut anii, a fost operat de vreo șase ori în țară, dar fără rezultate. După ce a terminat liceul, a venit la facultate la Cluj, la Filologie.
Silviu este un student bun, iar profesoara lui de Lingvistică, Oana Boc s-a interesat de soarta lui. Împreună au aflat că ar mai avea o șansă și au testat-o. Silviu a plecat la Forli unde aflaseră că există un medic oculist foarte bun. Deși complet orb, însoțit de mama lui care nu mai fusese niciodată în străinătate, Silviu ajuge ușor la medicul Massimo Butin. Mai târziu avea să creadă că ușurința cu care l-a găsit într-o lume complet străină, era un semn, un semn bun. Medicul l-a încurajat și i-a promis că-l va opera, dar transplantul de cornee costă vreo 8.500 de euro.
Silviu nu avea acești bani, dar Oana Boc a făcut un apel, a lansat o campanie publică. Eu am scris un articol și le-am cerut ajutor prietenilor. Le mulțumesc acum: ei și mulți alții, necunoscuți, au donat aproape 4.000 de euro într-o săptămână. Apoi Oana Boc a organizat un spectacol la care s-au mai strâns încă pe atâta.
Acum Silviu are aproape 10 mii de euro în cont și este programat la operație în 3 septembrie. A cumpărat biletele de avion și camerele la hotel.
„Nu-mi vine să cred”, spune Silviu, „că într-un timp atât de scurt am putut face rost de bani. Nu speram, sincer credeam că va dura mult mai multă vreme… Le mulțumesc din suflet tuturor celor care m-au ajutat, doamnei profesoare Oana Boc, tuturor,   mai ales că mulți sunt oameni necunoscuți. Am vorbit cu medicul și era optimist, mă așteptă în 3 septembrie. Abia aștept să văd din nou… în primul rând vreau s-o văd pe mama…”
Transilvania Reporter le mulțumește prietenilor și cititorilor generoși și-i dorește succes lui Silviu. La începutul toamnei îl așteptăm acasă!

Citește și: 

1 Comentariu

  1. toma spune:

    pe lume mai sunt si minuni, dar multe dintre ele le infaptuim noi, respect tuturor celor ce fac posibile aceste minuni!

Postaţi un comentariu