Şedinţa pentru stabilirea interimatului la Consiliul Judeţean, anulată din lipsă de cvorum

Foto: Dan Bodea
Foto : Dan Bodea

Consilierii judeţeni au fost convocaţi în această dimineaţă la o şedinţă de urgenţă pentru a se stabili cine va asigura interimatul la conducerea instituţiei după arestarea lui Horea Uioreanu.

“A avut loc într-adevăr o şedinţă care s-a anulat din lipsă de cvorum. Am fost prezenţi toţi consilierii PSD şi PC, vicepreşedintele Vakar şi încă doi consilieri UDMR şi cei de la Partidul Poporului Dan Diaconescu. Au lipsit cei de la PNL şi PDL. Încă nu ştiu ce se va întâmpla, când va avea loc şedinţa, mai vedem mâine”, a declarat vicepreşedintele CJ, Ioan Oleleu.

Din cei 36 de consilieri au fost astfel prezenţi doar 14, pentru ca şedinţă să poată fi ţinută fiind nevoie de minim 19 aleşi. Ioan Oleleu a precizat că ordinul de suspendare a președintelui a fost emis de prefect și a ajuns la Consiliul Județean vineri.

Liberalii au anunţat sâmbătă că prin decizia Delegației Permanente de membrii PNL Cluj, Mihai Seplecan va fi propus să preia interimatul la Consiliul Judeţean. Hotărârea a fost luată cu 115 voturi „pentru”, 13 „împotrivă” și 3 voturi nule.

Ioan Oleleu a declarat ieri că PNL Cluj face o greșeală istorică dacă alege să facă o alianță cu PDL pentru a trimite un vicepreședinte PDL la șefia CJ Cluj. 

Postaţi un comentariu