Raul își dorește o carieră militară: „Nu mi-am dorit niciodată să studiez în afară”

Raul Baciu

Cu toate că în zilele noastre tot mai mulți tineri sunt atrași de domeniul IT, mai ales din cauza beneficiilor materiale pe care le oferă o astfel de carieră, sunt și tineri care gândesc și mai pragmatic de atât, tineri care doresc să rămână în țară, care speră la o carieră sigură, de durată, care să le ofere atât siguranță, cât și satisfacții. Raul Baciu este un exemplu în acest sens. A absolvit Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” din Câmpia-Turzii, specializarea Electrotehnică, dar își dorește o carieră militară. A trecut deja primele probe pentru admiterea la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov, iar în prezent se concentrează asupra examenului de Bacalaureat.

„Îmi doresc foarte mult să îl urmez pe tatăl meu care este militar. Este un loc de muncă bine plătit, pe termen lung, sigur. Eu consider că aceste meserii: militar, pompier, polițist sunt cele mai ofertante în momentul de față. Îmi place mult domeniul militar. Mi-am dorit să devin pilot încă din timpul liceului, dar nu a fost să fie. Nu am optat pentru liceul militar pentru că în afară de instrucția pe care o faci acolo nu te ajută prea mult această specialitate. Chiar dacă termini acest liceu, dai oricum BAC-ul normal și apoi admiterea la facultate. Nu ai niciun beneficiu, în afara instrucției. Așa cunosc și o altă meserie. Nu știi niciodată când te poate ajuta în viață”, spune Raul.

Tânărul își dorește să meargă la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov. Tot ce îl desparte de visul său acum este examenul scris care îl va da în cadrul academiei și rezultatele de la Bacalaureat pe care le așteaptă cu nerăbdare. „Am trecut cu brio de vizita medicală, examenul psihologic și de probele sportive, pe care le-am susținut la Alba Iulia. Nu mi-a fost greu pentru că eu sunt sportiv de mic. În ceea ce privește examenul de Bacalaureat, nu îmi fac probleme. La limba română a fost foarte ușor. Mi-a căzut exact ce știam mai bine. Anul acesta cine își cade examenul la română înseamnă că nu a învățat deloc. A fost foarte ușor. Sper să fie ușor și la celelalte probe”, explică acesta.

Cu toate că unii tineri sunt acaparați de mirajul studiilor în străinătate, Raul nu este tentat. „Chiar dacă mergi să studiezi în străinătate, până la urmă tot te întorci în România, mai devreme sau mai târziu. Nu m-a tentat niciodată studiul în afară. Cred că te poți realiza și aici”, spune Raul. Cei mai mulți dintre colegii săi își doresc să urmeze o specialitate tehnică, la Cluj-Napoca. „Am doi colegi care își doresc și ei o carieră militară, dar majoritatea își doresc să meargă la Cluj. Am și colegi care s-au realizat deja. De exemplu, Alexandru Suciu este de câțiva ani hairstylist. A făcut un curs, iar acum are propriul salon. Pe el nu îl interesează facultatea, întrucât s-a realizat deja, are o meserie. Depinde de fiecare ce își dorește, dar nu am auzit ca vreun coleg să își dorească să studieze în străinătate”, spune Raul.

Citiți și: Clujul universitar nu simte criza

Admitere la UAD

UTCN produce angajaţi pe bandă rulantă

Distribuie:

Postaţi un comentariu