Foto+Video /Bogdan Vaida a susținut un recital de pian în Parcul Central, la miezul nopții

Foto: Maria Man

Pianistul clujean, Bogdan Vaida, a susținut un recital de pian inedit în cadrul festivalului Jazz in the Park. Acesta a avut început la miezul nopții,  în noaptea de 2 spre 3 iulie. Concertul a avut loc în aer liber, în Parcul Central „Simion Bărnuțiu”, unde peste 200 de persoane așezate pe iarbă sau în hamace colorate au ascultat cu atenție acordurile muzicii clasice.

Este prima oară când Parcul Central din Cluj-Napoca găzduiește un astfel de concert.

Recitalul a durat aproximativ 40 de minute, după care a urmat bis-ul cerut de către public prin aplauze insistente.

Conform organizatorilor, evenimentul a fost unul „la limita legalității”, întrucât aceștia au obținut de la administrația locală autorizație pentru folosirea parcului până la ora 23:30.

„Sperăm ca autoritățile să fie înțelegătoare, iar acest recital să nu deranjeze pe nimeni”, a spus Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park, înaintea evenimentului.

Întrucât acustica nu a fost puternică, nimeni nu s-a arătat deranjat de organizarea unui astfel de spectacol în Parcul Central, chiar dacă acesta a fost programat la miezul nopții.

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Pianistul clujean Bogdan Vaida este stabilit de peste 15 ani în Freiburg, Germania. Absolvent al Liceului de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj și apoi al Hochschule für Musik în Freiburg, Bogdan Vaida este unul dintre cei care au inspirat conceptul Jazz in the Park în Cluj și a contribuit la direcția în care festivalul s-a extins în anii următori.

A concertat în 2013 și 2015 la Jazz in the Park și este promotorul și curatorului de muzică clasică din cadrul festivalului.

„Una din preocupările mele ca muzician e să duc muzica clasică în locuri unde oameni care nu se duc neapărat în săli de concerte pot sa aibă acces și contact cu ea. Pentru mine personal, e un lucru deosebit să mă întâlnesc cu foștii colegi și să împart scena cu ei. Criteriul principal după care am ales muzicienii participanți este nivelul lor profesional foarte ridicat”, consideră Bogdan.

Urmăriți în continuare o galerie foto realizată de Maria Man.

Postaţi un comentariu