Dansatorii vârstnici de la Centrul de zi au ajuns la ”Românii au talent”

Pensionarii dansatori de la Centrul de zi pentru vârstnici numărul 1 de pe strada Horea, a căror poveste v-a prezentat-o Transilvania Reporter încă de săptămâna trecută, își pot trece în palmares o nouă reușită. Au trecut de furcile caudine ale preselecțiilor de la” Românii au talent”.  Acum echipa de dansatori se pregătește de zor pentru showurile filmate, din acest weekend, în care vor apărea în fața juraților.

Nici nu au trecut bine emoțiile pentru spectacolul oferit de Ziua Internațională a Vâstnicilor pe scena Casei de Cultură  a Studenților, că pentru șase dintre dansatorii de la Centrul de zi a urmat o altă probă, și mai grea. ”Ne-am prezentat cu o echipă de șase dansatori. Domnu ‘ Costică și alte cinci doamne care au prezentat un dans combinat, parodie. Am pornit de la coregrafia noastră și am ținut cont și de sugestiile celor care răspund de acest spectacol-emisiune”, explică Mihaela Marcovici, cea care coordonează activitatea grupului de la centru.

Despre domnu ‘ Costică v-am spus de altfel încă de data trecută că e sufletul petrecerii și că fără el nu încep repetițiile, așa că nu a fost deloc o surpriză să aflăm că el a devenit ”liderul” acestui număr cu care dansatorii pensionari au reușit să îi impresioneze pe cei de la emisiune. ”N-a fost ușor pentru noi să participăm la vârsta noastră și au fost foarte emoționați. Dar cred că cea mai grea a fost pentru toți așteptarea și nu numărul propriu-zis care a ieșit bine”, a mai spus Mihaela Marcovici.

Aceasta lucrează cu persoanele vârstnice de peste 16 ani și activitatea pe care o face cu pasiune a determinat-o chiar să facă și un master la psihologie. Ea ne spune și cum a apărut ideea de a face dansuri cu vârstnicii. ”Am pornit de la ideea că nu aveam o sală de sport unde să facem mișcare cu vârstnicii și așa am ajuns la terapia prin dans, care a fost tema unei cercetări pentru mine. Și am început să facem dansuri, i-am coordonat eu că și eu am făcut dansuri în tinerețe. Sunt și dintre ei care au mai dansat și în timp am evoluat. Cel mai greu a fost să facem echipa și o avem cam de doi ani. Coregrafia am făcut-o tot noi și mai recent avem și două voluntare care au mai venit să ne ajute”, mai povestește Mihaela Marcovici, care recunoaște că dansatorii sunt foarte emoționați la gândul prestației pe care trebuie să o susțină în fața juriului de la ”Românii au talent”. ”Emoțiile sunt mari și avem nevoie de susținere și gânduri bune, că ambiție avem”, a adăugat aceasta.

Așa că Transilvania Reporter le ține pumnii să promoveze cu succes la următoarea etapă.

Urmăriţi o galerie foto realizată de Dan Bodea la una dintre repetiţiile dansatorilor la Centrul de zi.

dans 2 dans pensionari 1 dans pensionari dans poza finala repetitii

 

1 Comentariu

  1. cocan stefan spune:

    In fine am dat de voi in saitul d-nei Mihaela. Minunat. Dati-i carbunisi succes.

Postaţi un comentariu