Cel mai emoționant show de modă, Atipic Beauty, a ajuns pentru a treia oară la Cluj

Oana Boc și Magda Coman

Cea de-a șaptea ediție Atipic Beauty a avut loc marți seara, la Cluj-Napoca, în incinta Centrului de Cultură Urbană Casino. Evenimentul a ajuns în această toamnă pentru a treia oară în inima Transivaniei, aducând și o surpriză pentru cei prezenți. Pe lângă cele 12 fete imobilizate în scaunul rulant, de această dată s-a alăturat proiectului și un băiat, fostul jucător de rugby, George Balta, prezent pe podium alături de Adina Buzatu, stylist vestimentar.

Modelele în scaun rulant au prezentat creații vestimentare semnate de designei români, fiind însoțite de 12 persoane publice din Cluj-Napoca. Soția primarului Emil Boc, Oana Boc, s-a alăturat începând din acest an proiectului, promițând că îi va aminti mereu soțului său de nevoile pe care le au persoanele cu dizabilități, astfel încât municipalitatea să transforme orașul într-unul accesibil tuturor.

Seara a fost una emoționantă, fiind prezentate poveștile celor 12 modele în scaun rulant.

Monica și-a trăit jumătate din viață în scaunul cu rotile, dar, spune aceasta, tocmai această perioadă a fost cea mai împlinită din viața sa. A absolvit două facultăți și a devenit mamă a trei copii. În prezent lucrează ca asistent într-unul din cele mai renumite spitale din Prahova. Cum reușește să se descurce cu cei mici? „Pur și simplu îmi trăiesc viața. Despre asta e vorba. Vorbim despre incluziune, dar cred că termenul este folosit greșit. Pe cine să includem și de ce? Fiecare dintre fetele de aici a fost cel puțin o dată un model de viață pentru cineva. Cred că ar trebui să trăim la un alt nivel de conștiință. Vorbim despre accesibilizare pentru persoanele cu dizabilități. De ce doar pentru persoanele cu dizabilități? De ce să cadă povara asta pe umerii mei când toată lumea merge pe stradă: cu role, cu biciclete, cu cărucioare și așa mai departe? Toată lumea are nevoie de asta. Vă rog să percepeți incluziunea diferit, în fapte și în spirit”, a spus aceasta.

Anișoara este economist și anteprenor în economia socială. Aceasta s-a logodit de curând, viitorul soț fiind acceptat deja în echipa Atipic Beauty. „ Pentru mine acest proiect este unul de suflet, am fost prezentă la toate edițiile și voi fi și de acum înainte”, a precizat tânăra.

Amalia Chirilă este din județul Alba. Din cauza problemei sale a fost nevoită să își întrerupă pentru o perioadă studiile, dar acum a anunțat bucuroasă că se va întoarce la școală.

Laura Simona Rusu are 17 ani. A fost prezentă pentru prima dată în cadrul proiectului. Suferă de o boală rară care o ține imobilizată în scaun de la vârsta de opt ani, dar Laura luptă în continuare: merge la liceu, învață bine și se pregătește de examenul de Bacalaureat.

George Baltă

George Baltă

George Baltă a fost legitimat în cadrul CS Olimpia București, echipă cu care a ieșit vice-campion Junior 1 și cu care a promovat în Divizia Națională, unde, din păcate, nu a mai reușit să joace din cauza accidentui suferit în timpului unui meci de pregătire. A primit o lovitură în ceafă înainte cu zece minute de finalul meciului. A suferit o fractură de coloană vertebrală. Este paralizat de la piept în jos, iar brațele și le-a putut recupera în proprorție de 80%. Cu toate acestea este optimist și muncește în continuare la recuperarea sa și participă la diverse evenimente, inclusiv sportive, pentru a fi o inspirație pentru ceilalți. „În seara aceasta m-am simțit cel mai norocos să fiu pe podium alături de atâtea fete frumoase”, a spus acesta.

Magda a absolvit Facultatea de Psihologie, este mama unei fetițe și președinta Asociației „Open your heart”, dar și inițiatorul proiectului Atipic Beauty. Anul acesta Magda a participat în calitate de model la Mercedes Benz Fashion Week care s-a desfășurat la New York.

Citiți și: Magda Coman, singurul model în scaun rulant care a reprezentat România la New York Fashion Week: „Visam de când eram manechin pe picioare să prezint în America”

„Sunt convinsă că mesajul meu a ajuns la inimile voastre și că îl veți răspândi mai departe. Astăzi am cunoscut-o pe Oana Boc și a devenit prietena mea. Sper că domnul primar va schimba modul în care arată orașul și sper că la anul, când mă voi întoarce la Cluj, lucrurile vor sta altfel. Vreau să vă mulțumesc din toată inima pentru că știu că dincolo de emoțiile pe care le-ați trăit aici, ați văzut adevărate exemple de viață care v-au schimbat sufletul”, a spus Magda Coman, inițiatorul proiectului.

„Îi mulțumesc Magdei pentru cadrul emoționant al acestei întâlniri. Este de fapt un eveniment al solidarității umane, iar solidaritatea este o formă a iubirii, iar iubirea este cu siguranță sensul nostru pe pământ. Dincolo de acest aspectul emoționat trebuie să ne gândim ce vom face concret pentru oamenii din jurul nostru care sunt la fel ca noi și care au nevoi mai speciale. Cu siguranță domnului primar îii voi spune mereu de această necesitate”, a spus Oana Boc.

În cadrul spectacolului de modă au avut loc trei concerte susținute de Maria Radu, Aminda și Paula Lezeu.

Toate ținutele purtate în cadrul celei de-a șaptea ediții Atipic Beauty vor fi disponibile pe site-ul amafashion.ro de unde vor putea fi achiziționate. Banii obținuți vor fi donați Asociției Open your Heart și vor ajuge la persoane cu dizabilități cu posibilități financiare reduse.

Citiți și: 12 modele în scaun cu rotile au demonstrat, la Cluj, că frumusețea nu cunoaște bariere

Postaţi un comentariu