UPDATE/Emil Boc participă la Bucureşti la o întâlnire de lucru a oraşelor rămase în competiţia pentru Capitală Culturală

Primarul Emil Boc participă astăzi la întâlnirea de lucru cu orașele preselecționate pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 în România, la invitația Ministerului Culturii, în calitate de Autoritate de management a acestei inițiative.

Întâlnirea se desfășoară la București, la sediul Bibliotecii Naționale a României, iar primarul Emil Boc reprezintă municipiul Cluj-Napoca alături de Rarita Zbranca, manager cultural, membru al echipei de implementare a proiectului ”Cluj-Napoca 2021 – Capitală Culturală Europeană”.

Reuniunea constă într-o videoconferință la care participă Steve Green, președintele juriului de experți, Sylvain Pasqua, reprezentantul Comisiei europene, reprezentanții Ministerului Culturii și ai celor patru orașe rămase în competiție: Cluj-Napoca, Baia Mare, București și Timișoara.

Obiectivul întâlnirii vizează informarea candidaților cu privire la pregătirea reuniunii de selecție, prin explicarea detaliată a raportului juriului și a recomandărilor formulate de acesta.

UPDATE

Potrivit Rariței Zbranca, unul dintre experții culturali care au pregătit candidatura Clujului la titlul de Capitală Europeană a Culturii, în cadrul întâlnirii de joi reprezentanții fiecărui oraș candidat au luat parte la două ore de discuții în comun și o altă jumătate de oră au avut întâlnire privată cu autoritățile care gestionează această candidatură. „A fost o întâlnire mai mult tehnică în care într-o primă instanță au fost făcute recomandări generale tuturor celor patru orașe cu privire la nevoia dezvoltării dimensiunii europene sau a dimensiunii artistice a proiectelor noastre. Am avut ocazia să adresăm și noi întrebări referitoare la anumite aspecte din raportul juriului pe care nu le-am înțeles inițial. La întâlnire a fost prezent, pentru puțin timp, și domnul Vlad Alexandrescu Ministrul Culturii, care ne-a informat că în luna aprilie initenționează să organizeze o întâlnire a reprezentanților orașelor candidate din România cu echipa din Luxemburg care a câștigat proiectul în 2007. De asemenea, la întâlnirea de astăzi a venit și doamna Corina Șuteu, secretar de stat în Ministerul Culturii care ne-a prezentat un program pe care ar urma să îl aplice orașele care vor pierde competiția, dar care au proiecte care pot fi implementate”, a declarat Rarița Zbranca pentru Transilvania Reporter.

Postaţi un comentariu