Elevii cu zece la BAC, premiaţi de Guvern şi de Primărie cu 4000 de lei

Foto arhivă: Dan Bodea

Guvernul României a adoptat în şedinţa de miercuri, 9 iulie, Hotărârea de Guvern prin care se acordă premii în bani tuturor absolvenţilor de clasa a VIII-a şi de clasa a XII-a, care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională 2014, respectiv la Bacalaureat 2014.

Astfel, cei 225 de absolvenţi de clasa a VIII-a, care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, vor primi din partea Guvernului 2.000 de lei, fiecare, iar cei 104 candidaţi cu media 10 la Bacalaureat vor primi câte 3.000 de lei, fiecare.

Este al doilea an când Guvernul României onorează performanţa elevilor români la examenele naţionale. Spre deosebire, însă, de anul 2013, când au fost premiaţi doar absolvenţii care au obţinut media 10 la Bacalaureat, în acest an, sunt incluşi şi absolvenţii care au reuşit să încheie Evaluarea Naţională cu media 10.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca şapte elevi au obţinut 10 la examenul de Bacalaureat (dintre cei 10 câţi sunt în tot judeţul). “Primăria Cluj-Napoca va premia performanţa elevilor pentru rezultatele deosebite obţinute la examenul de bacalaureat, sesiunea 2014, cu 7000 de lei, bani care vor fi alocaţi la următoarea şedinţă a Consiliului Local”, se transmite într-un comunicat de presă. Fiecare elev de nota 10 va primi câte 1000 de lei.

 Elevii care au luat medii de 10 la examenul de bacalaureat sunt:

–         Blaj W. Gh. Patricia Luiza (Liceul Teoretic “Gheorghe Şincai”)

–         Costin I. O. Bianca Ioana (Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu”)

–         Mureşan I.. Diana – Paula (Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu”)

–         Pascaru S. Cosmina-Roxana (Colegiul Naţional “Emil Racoviţă”)

–         Puşcaş-Geleriu Gh. D. Ana Maria (Liceul Teoretic “Gheorghe Şincai”)

–         Sava L. Nadia Ariadna (Liceul Teoretic “Gheorghe Şincai”)

–         Sfîrlea I. Alexandru-Ioan (Colegiul National “Emil Racoviţă”)

Postaţi un comentariu