Elevii clujeni vor găti în cadrul festivalului “Culinaria” reţete tradiţionale specifice mai multor etnii

Foto: Dan Bodea

Colegiul Tehnic ,,Raluca Ripan” din Cluj-Napoca organizează la finalul acestei săptămâni Festivalul de artă culinară pentru elevi „Culinaria”.

Festivalul de artă culinară pentru elevi „Culinaria” este o invitaţie pentru a stabili un dialog intercultural prin intermediul gastronomiei. Festivalul se adresează tinerilor de diferite etnii din școlile judeţului Cluj, elevilor din clasele VIII-XII. Activitățile propuse au loc sub forma unor prezentări creative ale unor obiceiuri şi tradiţii, prin dialog între elevi, prin discuţii şi conferinţe pe teme legate de mâncare şi nutriţie, prin realizarea unor reţete tradiţionale ale mai multor etnii la atelierul de gastronomie al şcolii.

În cadrul festivalului vor participa elevi de la următoarele unităţi de învăţămȃnt preuniversitar: Colegiul Naţional „George Coşbuc” Cluj-Napoca, Colegiul Tehnic „Raluca Ripan” Cluj-Napoca, Liceul Teologic Reformat Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Petru Maior” Gherla, Liceul Unitarian „János Zsigmond” Cluj-Napoca, Şcoala Gimnazială Baciu.

Programul festivalului 

Joi, 28 septembrie 2017, Sala festivă, ora 13.00:

  • Festivitatea de deschidere a festivalului;
  • Cuvânt de deschidere – prof. ing. Adriana Lucia Tarţa, directorul şcolii.
  • Prelegere pe tema „Arta culinară, dialog între culturi” – Şef lucrări dr. Adriana Paula David (USAMV Cluj).
  • Prelegere pe tema „Istoria gastronomiei” – Cercetător Anca Sârbu, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj.
  • Sesiune de comunicări pentru elevi „Tradiţii în dialog” şi spectacol de dansuri susţinut de Ansamblul de dansuri al Uniunii Armenilor din România, sucursala Gherla.

Vineri, 29 septembrie 2017

  • Atelierul de gastronomie al şcolii, ora 11.00: Echipele de elevi prepară mâncăruri după reţete tradiţionale.
  • Restaurantul şcolii, ora 13.00: „Intersecţii culinare” – demonstraţii culinare ale echipelor de elevi şi dialog între elevi, părinţi, profesori.


Publicitate

Postaţi un comentariu