Elevii clujeni s-au plimbat cu Busone – Autobuzul copiilor

Elevii claselor pregătitoare din trei instituţii de învăţământ clujene au participat astăzi la o plimbare prin centrul oraşului cu „Busone – Autobuzul copiilor”. Acţiunea a finalizat campania de educare a copiilor cu privire la comportamentul pe stradă şi în trafic, demarată în luna septembrie de InfoTrafic – Radioul de pe strada ta, în parteneriat cu Poliţia Rutieră Cluj, cu sprijinul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, al Companiei de Transport Public Cluj-Napoca şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj. Transilvania Reporter a fost partenerul media al acestei campanii.

P1220328

Campania „Busone – Autobuzul copiilor” este deja la a doua ediţie şi s-a desfăşurat în perioada 21 septembrie – 2 octombrie. La acţiunea educativă de astăzi au participat elevii de la Colegiul Naţional „George Bariţiu”, însoţiţi de învăţătoarea Claudia Jucan (clasa pregătitoare „Delfini”), Liceul Teoretic „Avram Iancu”, împreună cu învăţătoarele Mirela Şaitiş (clasa pregătitoare A) şi Maria Apostol (clasa pregătitoare B), şi Şcoala „Emil Isac”, împreună cu învăţătoarea Gabriela Bot (clasa pregătitoare B).

P1220336

Elevii au circulat prin oraş cu un autobuz pus la dispoziţie de Compania de Transport Public, cu asistenţa unei echipe de la Poliţia Rutieră Cluj-Napoca, formată din subcomisarul Sorin Precup, subcomisarul Angela Neag, agentul şef principal Gabriela Tanco şi agentul şef adjunct Cosmin Drăgan.

P1220335

Campania “Busone – Autobuzul copiilor” are ca scop prevenirea accidentelor rutiere în rândul copiilor, prin conştientizarea riscurilor şi corecta informare a celor mici.

În intervalul 21 septembrie – 5 octombrie, InfoTrafic difuzează în staţiile de transport public din Cluj-Napoca patru spoturi educative, în cadrul rubricii Busone – Autobuzul copiilor. Materialele audio conţin sfaturi şi reguli privind circulaţia pe drumurile publice a celor mici, structurate în patru etape:

1. Cum ne deplasăm în siguranţă pe drumul de acasă până la şcoală. Comportament corect în trafic

2. Prudenţa pe bicicletă

3. Locurile periculoase dintr-un cartier (maşini parcate pe margine, lipsa trecerii de pietoni etc.)

4. Cum să te comporţi corect în staţia de autobuz, în interiorul autobuzului şi cum să cobori din autobuz ca să fii în siguranţă.

P1220367

În acelaşi timp, echipa de la Poliţia Rutieră Cluj-Napoca a distribuit în şcoli materiale informative pe această temă şi a discutat direct cu elevii despre problemele pe care le întâmpină pe stradă şi modalităţi de a circula în siguranţă.

Campania „Busone – Autobuzul copiilor” se află deja la a doua ediţie şi continuă seria de acţiuni prin care InfoTrafic se implică în viaţa comunităţii. Este, totodată, a doua campanie de educare, dedicată micilor cetăţeni ai oraşului.

La începutul lunii iunie, de Ziua Copilului acelaşi radio a organizat campania “Aventurile lui Zebrilă”, de educare a copiilor cu privire la respectarea regulilor de circulaţie, împreună cu Poliţia Rutieră Cluj şi cu elevii din trei şcoli clujene: “Emil Isac”, „Iuliu Haţieganu” şi „Ion Creangă”.

Şi atunci, acţiunea din stradă a fost precedată de difuzarea unor materiale audio educative, în toate staţiile de transport în comun unde se aude InfoTrafic.

Postaţi un comentariu