Elevi din 20 de şcoli vor cânta la găleţi alături de Young Famous Orchestra

Piaţa Unirii se va umplea astăzi de la ora 18.00 de copii talentaţi care vor participa la cel de al patrulea eveniment de construcție comunitară dedicat copiilor la Zilele Clujului,  „Children of Music in a Young Famous Orchestra Experience”

Proiectul este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani, care vor cânta într-un mod cu totul inedit alături de dirijorul clujean Vlad Agachi și orchestra sa de tineri. Invitați speciali ai evenimentului sunt Ilinca Băcilă&Alex Florea, reprezentanții României la ediția de anul acesta a Eurovision și tânăra Katia, câștigătoarea unui concurs de talente. În proiect s-au înscris peste 20 de școli și grupuri de copii pasionați de muzică.

„În fiecare an le oferim copiilor Clujului o ocazie de a fi împreună, de a se simți bine și de a a arăta că sunt o voce în comunitate, că viitorul nostru este asigurat de tineri talentați, curioși, deschiși la nou și foarte frumoși”, a declarat primarul Emil Boc. 

Proiectul este construit după un concept educațional al profesorului de muzică Anamaria Eli, de la Transylvania College și are drept scop aducerea în spațiul public a tinerilor elevi clujeni pentru a demonstra că pot fi parte dintr-un art artistic, chiar dacă nu sunt muzicieni de carieră.

„Este un proiect de do-it- yourself music, care arată cum, utilizând obiecte comune, în cazul nostru găleți din plastic utilizate pentru curățenie, poți obține armonie, alături de cea mai pură și clasică formă de a crea muzică – o orchestră simfonică,” a explicat prof. Anamaria Eli. 

Alături de copii va fi tânărul dirijor Vlad Agachi şi orchestra pe care a creat-o, numită „Young and famous”, în care se regăsesc elevi de la Liceul de Muzică „Sigismund Toduță” și studenți de la Academia de Muzică ”Gheorghe Dima”.

Acest proiect special este unul care creeză legături atât între generații, cât și între lumi diferite – cea a jocului din fața blocului, cu sunetele armonioase ale muzicii baroce.

Postaţi un comentariu