Elek Levente, liderul USR Cluj, va prelua preşedinţia interimară a partidului după demisia lui Nicuşor Dan

Elek Levente, președinte USR Cluj

Preşedintele USR Cluj, Elek Levente, va prelua şefia interimară a Uniunii Salvaţi România după demisia lui Nicuşor Dan, deoarece este vicepreşedintele care a obţinut cel mai mare număr de voturi la congresul partidului, scrie News.ro.

Elek Levente a obţinut cel mai mare număr de voturi la congresul USR desfăşurat la Cluj Napoca între 12 şi 14 mai 2017. Levente a fost votat vicepreşedinte de 226 dintre cei 260 de delegaţi ai Congresului, obţinând un număr mai mare de voturi chiar decât Nicuşor Dan, care a fost ales preşedinte cu 173 de voturi ”pentru”.

Levente este şi preşedintele USR Cluj.

Potrivit statutului USR, în cazul vacantării funcţiei de preşedinte al partidului, locul acestuia va fi luat de către vicepreşedintele care a obţinut la ultimul Congres cel mai mare număr de voturi, declanşându-se imediat procedura de Congres extraordinar în vederea alegerii noului preşedinte.

Elek Levente are 46 de ani şi este student în anul IV la Facultatea de drept a Universităţii Babeş-Bolyai şi în prezent lucrează în domeniul transporturilor rutiere. Potrivit descrierii de pe site-ul USR, în decursul timpului a trecut prin diferite posturi în companii de transport atât cu capital de stat, cât şi cu capital privat. De 9 ani este managerul de transport al unei companii private de transport rutier de mărfuri cu activitate exclusiv pe teritoriul UE, operând în special pe pieţele de transport din Germania, Franţa şi Benelux. 

Levente este membru fondator şi presedinte al Asociaţiei pentru Protecţia Urbanistică a Clujului (APUC), organizaţie civică, în cadrul căreia a militat împotriva abuzurilor urbanistice din oraş.

Membrii Biroului Naţional al USR au decis, joi seară, să convoace Consiliul Politic al partidului pentru data de 17 iunie în vederea analizării situaţiei create de demisia preşedintelui Nicuşor Dan din partid.

Şedinţa s-a desfăşurat pe Skype, procedura fiind prevăzută în statutul USR. Din Consiliul Politic al partidului fac parte membrii Biroului Naţional, liderii organizaţiilor judeţene şi parlamentarii USR.

Consiliul Politic va trebui să decidă calea de urmat de către partid după demisia din partid a preşedintelui Nicuşor Dan. Consiliul poate valida sau invalida decizia Biroului Naţional care a dus la demisie, cea legată de poziţionarea USR faţă de referendumul privind familia.

 

Postaţi un comentariu