Electric Castle. Peste 23.000 de participanți prezenți în prima zi de festival

Bereczky Sándor
eepurl.com

23.000 de persoane s-au bucurat joi de atmosfera și muzica Electric Castle în prima zi oficială a festivalului, acestora adaugându-li-se cei 8.000 de participanți care au sosit la castel încă din „ziua zero”.

Punctul culminant al serii a fost concertul Sigur Ros. Această trupă‑cult a ales Electric Castle pentru primul său concert în România, în cadrul turneului de promovare a unui nou și mult-așteptat album. Spațiul generos din fața noii scene principale a fost plin de fani care le-au răspuns cu entuziasmul și energia specifice „publicului electric”.

Seara a continuat cu show-ul Slow Magic, care la a doua lui vizită la Electric Castle și-a propus să cunoască mai bine publicul și a coborât în mijlocul acestuia, în aplauzele fanilor.

Au urmat Camo & Krooked, care au impresionat prin prestația artistică, dar și prin dialogul permanent cu miile de fani din fața scenei.

Donații pentru „Cumințenia pământului”

Începând de ieri,  participanții la festival pot face donații pentru campania de subscripție publică „Cumințenia pământului”, inițiată de Ministerul Culturii pentru achiziția celebrei opere a sculptorului Constantin Brâncuși. Participanții pot alege suma pe care să o doneze și să facă plata direct cu brățara RFID, la oricare din punctele de vânzare a băuturilor, și vor fi răsplătiți cu o brățară specială ce atestă contribuția lor. Electric Castle susține constant, inclusiv financiar, restaurarea Castelului Banffy, monumentul istoric ce găzduiește festivalul. Anul acesta, participanții se pot implica direct, făcând donații tot prin intermediul brățarei, mecanismul fiind similar.

Citiți și: Ministrul Culturii, Corina Șuteu/„Electric Castle îmbină perfect ceva ce România a visat întotdeauna să aibă: patrimoniu și cultură alternativă”

Postaţi un comentariu