Ortodocșii clujeni donează 80.000 de lei pentru refacerea Palatului Episcopal greco-catolic de la Oradea

Palatul Episcopal orădean după incendiu | Foto: Prefectură Oradea

Deși de multe ori diferențele religioase dezbină comunitățile, incendiul de la palatul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea inspiră la generozitate și solidaritate inter-confesională. Potrivit unui comunicat de presă, arhiepiscopia Clujului împreună cu Asociația „Transilvania Leaders” oferă un ajutor de 80.000 lei pentru refacerea Palatului Episcopiei Greco-Catolice. Suma a fost deja virată de către Centrul eparhial clujean Episcopiei Greco-Catolice din Oradea.

Palatul a fost grav afectat de un incendiu de proporții ce a izbucnit în seara zilei de 25 august 2018. Incendiul a afectat circa 1.300 de mp. Din păcate, clădirea aflată în conservare nu era asigurată în caz de incendiu. Acest monument de arhitectură orădean a fost inaugurat de episcopul Demetriu Radu pe 11 iunie 1905.

„Înțelegând că e de datoria noastră să întindem o mână de ajutor fraților noștri atunci când aceștia sunt în suferință, Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului, împreună cu membrii Asociației „Transilvania Leaders” oferă un ajutor în valoare de 80.000 de lei, pentru a sprijini refacerea Palatului Episcopiei Greco-Catolice din Oradea. Prin acest gest simbolic ne întărim conștiința creștinească, prin care credem și mărturisim, că suferința aproapelui nostru trebuie privită ca pe propria noastră suferință și ne exprimăm întreaga solidaritate față de comunitatea greco-catolică din Oradea, care a fost încercată de pe urma acestui incendiu“, a transmit purtătorul de cuvânt al biroului de presă al Arhiepiscopiei Clujului, preotul Bogdan Ivanov.

Postaţi un comentariu