Ecstatic Dance, un nou concept de dans, la Cluj-Napoca

Echipa Ecstastic Dance își propune să aducă la Cluj-Napoca un nou concept de dans, al cărui nume îl poartă. Astfel, va organiza primul eveniment care dorește să le arate oamenilor că sunt născuți pentru a dansa, chiar dacă ei nu își dau seama de acest lucru din cauza presiunilor sociale. Evenimentul va avea loc vineri, 13 mai, la Casa Tranzit, de la ora 18:30.

Pentru început participanții vor avea parte de o oră de yoga, urmată de două ore și jumătate de muzică și dans ecstatic.

Ecstastic Dance se caracterizează printr-un spațiu deschis infinitelor posibilități, o practică de meditație prin mișcare, un loc de explorare prin joacă, câteva ore lipsite de obiective și așteptări, în care ai posibilitatea de a fi tu însuți în fiecare clipă, acceptându-te așa cum ești.

„Clujenii sunt așteptați într-o călătorie non-verbală spre deschidere și expansiune cu ajutorul dansului și al mișcării, în care corpul se poate elibera, conectându-te într-o manieră intimă cu sine și cu grupul. Muzica va fi singurul ghid și îți va oferi un colaj de ritmuri și melodii variate care te vor face să vibrezi într-un infinit de peisaje și senzații. Dansul este o parte importantă din noi. Deși această nevoie elementară de a ne mișca liberi nu trece odată cu înaintarea în vârstă, mulți dintre noi uităm ce înseamnă să dansezi doar pentru a te exprima, fără a ține cont de cei din jur. Să dansezi pur și simplu de dragul de a dansa. Să te bucuri de muzică, de corpul tău și de prezent. Atunci când dansăm o facem de obicei la un curs de dans, unde e nevoie să respecți anumite reguli, posturi și o serie de pași, sau în cluburi, unde ne alegem cu atenție mișcările pentru a ne conforma normelor sociale sau a ne face plăcuți celor din jur. Am uitat ce înseamnă să dansăm sincer, exact așa cum simțim, fără să ne pese de nimic altceva”, transmit organizatorii evenimentului.

Conceptul de Ecstatic Dance s-a născut la începutul anilor 2000 pe plajele din Hawaii ca și o formă de exprimare liberă și de apriecere a muzicii prin dans. De atunci, sute de orașe din întreaga lume organizează seri de Ecstatic Dance la care oamenii vin pentru a experimenta ceva inedit.

La finalul evenimentului, cei de la Cercul Întreg vor oferi un moment muzical pentru relaxare.

Intrarea la eveniment: 35 de lei.

Mai multe detalii aici. Înscrierile se pot face aici.

Postaţi un comentariu