Ecstatic Dance revine la Cluj cu un nou eveniment: „Reveal your playfulness”

O nouă ediție de Ecstatic Dance va avea loc la Cluj-Napoca,  vineri, 30 iunie 2017, în cadrul REACTORului de creație și experiment (Strada Petőfi Sándor nr. 4). 

Meditație prin mișcare

Ecstatic Dance este un eveniment de exprimare liberă, fără prejudecăți. Dansul si mișcările sincere au rolul de a scoate din noi trăiri și sentimente adânci pe care poate de obicei le refulăm, le ignoram sau nu le înțelegem. Ecstastic Dance se caracterizează printr-un spațiu deschis infinitelor posibilități, o practică de meditație prin mișcare, un loc de explorare prin joacă, câteva ore lipsite de obiective și așteptări, în care ai posibilitatea de a fi tu însuți în fiecare clipă, acceptându-te așa cum ești.

Citiți povestea din spatele conceptului de Ecstatic Dance aici: Ecstatic Dance, un concept inedit

„În această ediție vă invităm să cunoaștem povestea delfinului care ne încurajează să avem o atitudine ludică în faţa vieții, bucurându-ne de ceea ce există şi păstrându-ne curiozitatea faţă de ceea ce încă nu cunoaştem. Este oare posibil să devenim mai puţin conflictuali şi încrâncenaţi în căutările noastre și cum anume? În această ediție, vă provocăm să gășiți răspunsul vostru la această întrebare, reamintindu-vă că lucrurile importante se află în faţa noastră, aşteptând doar să fie văzute şi recunoscute”, transmit organizatorii evenimentului.

„Înainte de a hoinări singur prin apele pământului, delfinul Sânt a trăit alături de cei din neamul său, însă pentru puţină vreme. Tot ce ştia din trecutul său era o poveste: – Se spune că există o clipă care vibrează de cântecul puterilor nemuritoare şi că cel care găseşte această clipă şi ascultă cântecul, află răspunsul la cele mai arzătoare întrebări ale sale. Azi, în sfârşit, simt clipa aceea aproape! gândea Sânt în sinea lui. – De ce nu se întâmplă nimic? Veniţi şi cântaţi! Unde sunteţi, moşii şi strămoşii mei? Sunt ultimul din neamul meu? Trebuie să mai fie şi alţii, trebuie să îi întâlnesc şi să îmi spună… Ecouri din depărtare au început să răspundă chemării: – Când pe alţii căutăm, tot pe noi ne găsim. Când pe alţii căutăm, tot în noi îi găsim. – Arătaţi-vă, vă rog! Nu voi afla niciodată rădăcinile mele, cine sunt eu… – Priveşte drept în inimile noastre şi vei afla! Zeci de delfini l-au înconjurat şi privindu-i, Sânt a văzut că în locul unde ar fi trebuit să le fie inimile, aceștia aveau oglinzi:

– Sunt…eu! Eu…sunt! Hehe! EU SUNT! Căutările şi întrebările, aşteptarea mea, revelaţia aceasta…ce simplu! Inima reflectă lumea-n ea… Când vă caut pe voi, tot pe mine mă găsesc. Când vă caut pe voi, tot în mine vă găsesc!” (fragment din Bestiarul Ecstatic Dance)

Programul serii:

 18:30 – 19:15: Improvisation theater body warm-up / Natalia Graur

 19:30 – 21:30: Ecstatic Dance / a musical journey with Adrian Om Tudoran aka electroclown

21:30 – 22:00: Violin cool-down / Ştefan Dragomir

Intrare: 35 RON

Numărul de participanți la eveniment este limitat. Cei care doresc să participe sunt rugați să completeze acest formular.

 

Postaţi un comentariu