Eckstein Kovacs Peter a demisionat din UDMR, ca protest la alianța dintre maghiari și PSD

Foto: Dan Bodea

Fostul consilier prezidenţial şi fostul parlamentar al UDMR Eckstein Kovacs Peter a anunţat, sâmbătă seară, la mitingul de protest de la Cluj, că demisionează din calitatea de membru al UDMR.

“Horătârea din UDMR am luat-o pentru că nu pot să fiu de acord cu multe lucruri, dar ceea ce a umplut paharul este poziţia UDMR raportat la legile justiţiei. A trecut modificarea Codului de procedură penală cu voturile UDMR, ca să spun un singur lucru. Şi cârdăşia cu PSD iarăşi e un lucru inacceptabil pentru mine”, a spus Eckstein Kovacs Peter.

El a mai afirmat că Piaţa Unirii, unde s-a desfăşurat mitingul, o consideră un fel de Piaţa Libertăţii şi că demisionează după ce 28 de ani a fost membru al UDMR.

Aproximativ 300 persoane au protestat, sâmbătă seară, la Cluj, împotriva PSD şi a preşedintelui social-democrat, Liviu Dragnea.

Protestatarii au scandat, printre altele, “Demisia”, “Nu plecăm”, precum şi “Iohannis”, în semn de susţinere pentru preşedintele României.

De asemenea, ei au purtat pancarte cu mesaje precum “PSD, ciuma roşie”, “Dragnea şi ai lui, trădătorii neamului”.

1 Comentariu

  1. Ion Iliescu n-ar fi expus şi partidul, şi coaliţia, criticilor UE. S-ar fi retras cu revenire. E o demisie care poate le dă şi unor parlamentari mândri că sunt români oleacă de curaj! Drama “garantului politic al realizării programului de guvernare şi principalul factor de stabilitate al guvernării şi al majorităţii parlamentare” e că nu toţi membrii PSD-ALDE-UDMR au simpatii penale şi cu atât mai puţin electoratul!

Postaţi un comentariu