Echipa Transilvania Reporter a acceptat provocarea Walking Month

Walking Month este un mod inedit de a strânge fonduri pentru o cauză bună, iar echipa Transilvania Reporter s-a alăturat campaniei. Participanții nu trebuie să facă altceva decât să se plimbe, să alerge, să promoveze un mod de viață sănătos și să adune cât mai multe puncte. Compania organizatoare, Betfair Romania Development în parteneriat cu Banca Transilvania, suportă toate costurile programului, astfel încât 100% din taxele de înscriere în concurs reprezintă, anul acesta, donații către Centrul Sportiv Lamont, un club care a ajutat în cei aproape 20 de ani de activitate mii de oameni să practice un sport.

Pășim pentru performanță
Ediția 2018 a Walking Month se va derula în perioada 10 septembrie – 7 octombrie. Chiar dacă pentru unii dintre jurnaliști este o provocare destul de mare să renunțe la mașini, echipa Transilvania Reporter s-a alăturat inițiativei fără intenția de a doborî vreun record. Prin gestul lor jurnaliștii Transilvania Reporter vor să încurajeze cât mai multă lume să participe la astfel de acțiuni și, mai ales, să facă mișcare.

Centrul Lamont va folosi sumele obținute pentru dotarea cu echipamente sportive pentru persoanele cu dizabilități, pentru a achiziționa proteze și aparate speciale de care sportivii au nevoie pentru a-și continua activitatea și pentru a permite participarea acestora la competițiile de profil. Clubul Lamont a devenit în timp o adevărată „pepinieră” de campioni. Sportivii cu dizabilități înregistrați la clubul clujean au adus României numeroase de medalii la marile competiții internaționale, incluzând aici și Jocurile Paralimpice.

Ce este Walking Month?
”Competiția” Walking Month este un prilej de a descoperi plăcerea simplă a mersului pe jos și beneficiile sportului pentru sănătate: de la transformarea unor bulevarde din oraș în zone pietonale la demonstrații ale sportivilor și jocuri organizate împreună cu campionii paralimpici ai României. De altfel, organizatorii au anunțat deja că programul competiției va fi unul foarte bogat. Nu în ultimul rând, concurenții Walking Month pot câștiga premii atât dacă ajung pe unul din primele locuri la finalul competiției, cât și prin tragere la sorți, fiindcă acest concurs este deschis tuturor celor ce vor să își îmbunătățească condiția fizică.

Walking Month se află la ediția a IV-a. Startul s-a dat în anul 2015 când 600 de participanți au strâns 42.000 de lei pentru dotarea cu aparatură medicală a unui spital de copii din Cluj-Napoca. Un an mai târziu, în 2016, numărul concurenților a crescut la 1.440, iar donațiile au fost de 132.126 de lei, bani investiți în terapia de care aveau nevoie copiii cu dizabilități neuro-motorii aflați în grija Grădiniței Malteze. Anul 2017 a avut rezultate și mai frumoase. Au fost peste 1.700 de participanți care au contribuit prin donațiile lor (146.520 de lei) la dotarea orașului cu două taxiuri comunitare destinate persoanelor care nu se pot deplasa.

Postaţi un comentariu