După șase zile, vin medaliile. Tenisul și scrima salvează România

Foto: Dan Bodea

Șase zile a așteptat România pentru șanse reale la primele medalii ale delegației la ediția 2016 a Jocurilor Olimpice, care se desfășoară în această perioadă în Brazilia, la Rio de Janeiro. Tenisul de câmp, prin echipa de dublu Florin Mergea/Horia Tecău și echipa de fete de la scrimă s-au calificat joi după masa în finalele disciplinelor la care concurează și astfel și-au asigurat, în ambele cazuri, cel puțin argintul olimpic.

Tecău și Mergea, favoriți numărul 5 în competiția olimpică de dublu la tenis de câmp, au trecut în semifinale de perechea americană Steve Johnson/Jack Sock, care au luat locul, aproape pe nepregătite, mult mai faimoasei perechi formată din frații Bryan, câștigători ai titlului olimpic la Londra, în 2012. Tecău şi Mergea s-au impus în faţa americanilor, scor 6-3, 7-5, după o oră şi 13 minute în care românii au jucat precis și fără presiune, pe o arenă parcă improvizată în satul olimpic, doar câteva zeci de persoane aflându-se în micile tribune. Jocul românilor s-a bazat pe coeziunea cuplului Mergea/Tecău, americanii aflându-se la doar a doua competiție în această formulă. Românii se vor lupta astfel pentru aurul olimpic cu câștigătorii meciului dintre Rafa Nadal/Marc Lopez (Spania) și Vasek Pospisil/Daniel Nestor (Canada).

La scrimă, echipa feminină formată  din Ana Maria Popescu, Simona Gherman şi Simona Pop, s-a calificat în finală la Jocurile Olimpice, după ce a învins, cu scorul de 45-31, reprezentativa Rusiei, în sferturile de finală ale competiţiei. În finala olimpică ce are loc în seara de joi spre vineri de la ora 00:30, România va lupta împotriva campioanei olimpice în exercițiu, China.

În palmaresul României la Jocurile Olimpice de vară, acestea vor fi medalii cu numărul 302 și 303.

Postaţi un comentariu