“Drumul plângerii” – Gherla-Fizeşu Gherlii-Ţaga reintră în reparaţii

Reîncep lucrările de reparaţii la drumul dintre Gherla- Fizeşu Gherlii şi Ţaga. După ce luni de zile au încercat să ajungă la o înţelegere cu fostul constructor, firma Kiat, conducerea Consiliului Judeţean Cluj a dat ordin ca Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Cluj să înceapă de urgenţă lucrările de reparaţii între kilometrii 3+825 şi 9+000.

„Am dispus măsura continuării imediate a lucrărilor de reparaţii la acest drum judeţean, estimate la suma de 406 mii lei fără TVA, în baza hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care, în urma deplasării la faţa locului în vederea analizării situaţiei lucrărilor de reabilitare după rezilierea contractului cu firma Kiat, a hotărât că se impune cu necesitate intervenţia urgentă asupra acestui sector de drum judeţean”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Vakar Istvan.

Astfel, pe parcursul celor 20 de zile lucrătoare cât are la dispoziţie începând din acest moment, executantul trebuie să realizeze o serie de lucrări de reparare a sectorului de drum pe o suprafaţă de 29.118 mp, să elimine gropile prin acoperirea cu aproximativ 1.500 mc de material pietros şi să trateze burduşirile prin aplicarea unui strat de bază de 6cm.

Firma Kiat a început lucrările la acest drum din vara anului trecut, dar din cauza unor divergenţe cu instituţia judeţeană nu le-a mai finalizat, spre disperarea localnicilor.

Puteţi citi aici cum lucra vara trecută firma Kiat pe porţiunea de drum aflată în dispută şi care nici în prezent nu este modernizată.

Postaţi un comentariu