Drumul judeţean Gilău (DN 1) – Someșul Rece – Mărișel – DN 1R intră în reparaţii

DJ 107P Gilău (DN 1) – Someșul Rece – Mărișel – DN 1R, sectorul de drum cuprins între kilometri 0+000 și 44+260 va intra în reparaţii.  Investiția este parte a programului de modernizare și reabilitare pentru anul în cursa Consiliului Judeţean Cluj, fiind finanțată din creditul de 50.000.000 de euro angajat în acest sens de Consiliul Județean.

Lucrările de execuție vor debuta în cel mai scurt timp posibil şi vor dura maxim 24 de luni. Ele vor consta în reabilitarea în profunzime a celor două benzi de circulație prin așternerea unui strat de piatră spartă cu grosimea de 12 cm, realizarea unui covor asfaltic în două straturi, respectiv binder și strat de uzură, asigurarea înclinației minime necesare pentru scurgerea apelor în șanțuri și rigole de suprafață precum și amenajarea de acostamente de până la 0,75 m.

Totodată, de-a lungul celor peste 44 de kilometri se va sigura racordarea la toate cele 52 de drumuri laterale – asfaltate, pietruite și de pământ, se vor construi cinci parcări și se va realiza semnalizare rutieră pe întregul sector de drum vizat. În același timp, întrucât drumul județean 107 P străbate zona de munte a județului, vor mai fi executate și lucrări sistematice de consolidare a terasamentelor prin ranforsări din beton pentru șanțuri, fundații de parapet adâncite, ziduri de gabioane, apărări de maluri și altele iar o parte din cele 14 poduri și 171 de podețe existente de-a lungul traseului vor fi demolate și reconstruite, restul urmând să fie reparate.

În același timp, în perioada imediat următoare va fi semnat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare și reabilitare pe drumul județean DJ 109A Chinteni – Vultureni – Dealu Jurcii, între kilometri 10+200 și 48+566.

Având în vedere lucrările edilitare prevăzute a se derula pe raza localității Chinteni, modernizarea acestui drum județean va începe dinspre Recea Cristur, urmând să vizeze, într-o primă etapă, sectorul Dealul Jurcii – Vultureni, respectiv tronsonul dintre pozițiile kilometrice 48+566 și 27+200. Sectorul de drum Chinteni – Vultureni cuprins între kilometri 10+200 și 27+200 a beneficiat, în lunile iulie și august de lucrări de întreținere.

Postaţi un comentariu