Drum reabilitat la Muntele Băişorii

Consiliul Judeţean Cluj a demarat o investiţie pe drumul judeţean DJ 107R Muntele Băişorii (staţiunea Băişoara) – Muntele Mare (pârtia de schi Buscat) care vizează un sector de drum cu o lungime totală de peste 11 kilometri.
Lucrările de investiţii constau în profilarea şi lărgirea platformei de drum, şanţuri, acostamente, ziduri de sprijin, covor asfaltic în două straturi (binder şi start de uzură), semnalizare rutieră.
În această fază, se execută lucrări de profilare şi lărgire a platformei de drum pe o lungime de aproximativ 3 kilometri, de la kilometrul 47+350 până la kilometrul 50+000.
Investiţia este una importantă deoarece acest drum este foarte solicitat de turişti în perioada de iarnă datorită atracţiilor turistice din zona staţiunii Băişoara şi a pârtiei de schi de la Buscat. Astfel, posibilităţile de dezvoltarea o zonei, nu numai din punct de vedere turistic, vor fi semnificativ înlesnite prin modernizarea acestui sector de drum.
Lucrările se desfăşoară în baza „Programului de lucrări de modernizare şi reabilitare” aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Cluj nr. 180 din 22 iulie 2016.


Publicitate

Postaţi un comentariu